Olcsó és egyszerű: gluténmentes sajtos túrós rúd
Ha nem barátod a búza

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyors, egyszerű, és ne legyen benne glutén. De azért legyen finom. És ne legyen nagyon drága. Létezik? Naná!

Gluténérzékenynek lenni sokszor nem túl vidám dolog. Például elég sokan nem értik, miért csinálod ezt. Azért ezt a kis pogácsát csak megeheted! Hát ilyet még nem hallottam, hogy valakinek a liszttől legyen baja... Értem, hogy kenyeret nem, de egy kis nokedli azért jöhet? Gluténérzékeny barátaink hosszan tudnák sorolni, hogy reagál betegségükre a külvilág. És nem csak a laikusok. 

Ja, persze, gluténmentes - vágja rá még a pincér, olyankor is, ha nem az. 

Ha nagyon is jól ismered a fentieket, vagy éppen a legjobb barátod, a kedvenc szomszédod vagy a kollegád szokott bajba kerülni azért, mert nem ehet glutént, akkor biztos te is nyitva tartod a szemed, hátha találkozol finom, egyszerű, gyors, viszonylag olcsó ÉS gluténmentes receptekkel.

A Lollipop sajtos rúdja épp ilyen, nem kell hozzá semmi bonyolult, bármelyik sarki boltban be tudunk szerezni minden hozzávalót, és pikk-pakk már az asztalon pihen a sós nasi.

Ha tetszett ez a recept, akkor próbáld ki tőlük ezt a szénhidrátszegény sajtkrémes pogácsát, vagy ezt a cukormentes banános-csokipudingot.

Gluténmentes sajtos túrós rúd

sajtosrud2.png

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 25 dekagramm túró
  • 15 dekagramm vaj/margarin
  • 1 darab tojás
  • 10 dekagramm rizsliszt
  • 10 dekagramm kukoricaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dekagramm reszelt sajt
  • 0.5 kávéskanál
  • 1 darab tojás lekenni a tetejét
Recept idők

Elkészítés:

1. Keverd össze a liszteket a sütőport és a sót

2. Add hozzá a vajat, a tojást, és a túrót. Gyúrd össze.

3. Pihentesd fél órát a hűtőben.

4. Kevés rizsliszttel megszórt deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra és csíkozd fel

5. A tetejét kend le tojással és szórd meg a reszelt sajttal

6. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt süsd szép aranyszínűre.
Ezt is szeretjük