
Olívás túrókrém friss petrezselyemmel és citromlével: fehérjebomba reggeli

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Lagzis Kati szelet: a süti, ami minden generáció kedvence
Ropogós

Villámgyors rakott padlizsán: nyári vacsora fél óra alatt

Hűsítő, görögdinnyés pálcikás jégkrém: turmixgépben készül

Grillezett pulykaburger: roppanós zöldségekkel, puha bucival

Nem romlandó strandkaják otthonról: ezek bírják a hőséget

Marry me csicseriborsó: krémes, fűszeres és ellenállhatatlan
Tápláló és laktató az olívás túrókrém, ráadásul tényleg pillanatok alatt elkészül.
Kevesebb mint 10 perc alatt kész van ez a fehérjedús reggeli, az olívás túrókrém. Amellett, hogy nagyon finom, minden jóval feltölti a szervezetet, biztosan több energiád lesz napközben, ha ezzel indítod a reggelt. Kenj meg vele egy szelet friss, ropogós kenyeret - akár teljes kiőrlésűt -, pakolj rá friss zöldségeket és eheted is a tápláló reggelit.
Olívából zöldet használj, a karakteres olajbogyó feldobja a túró viszonylag semleges ízét, a petrezselyemtől és a citromlétől pedig frissebb lesz az összhatás. Érdemes belőle nagyobb adagot készíteni, a hűtőben napokig eláll, akár uzsonnára is jó választás.
Olívás túrókrém

Hozzávalók 4 adaghoz
- 250 gramm tehéntúró
- 120 gramm olívabogyó (magozott)
- 0.5 csokor petrezselyem
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 teáskanál citromlé
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót egy aprítógépbe, majd turmixoljuk össze. Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, de citromlevet is lehet még hozzáadni, ha szükséges. Friss kenyérrel, zöldségekkel kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors