Olívás túrókrém friss petrezselyemmel és citromlével: fehérjebomba reggeli
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
Tápláló és laktató az olívás túrókrém, ráadásul tényleg pillanatok alatt elkészül.
Kevesebb mint 10 perc alatt kész van ez a fehérjedús reggeli, az olívás túrókrém. Amellett, hogy nagyon finom, minden jóval feltölti a szervezetet, biztosan több energiád lesz napközben, ha ezzel indítod a reggelt. Kenj meg vele egy szelet friss, ropogós kenyeret - akár teljes kiőrlésűt -, pakolj rá friss zöldségeket és eheted is a tápláló reggelit.
Olívából zöldet használj, a karakteres olajbogyó feldobja a túró viszonylag semleges ízét, a petrezselyemtől és a citromlétől pedig frissebb lesz az összhatás. Érdemes belőle nagyobb adagot készíteni, a hűtőben napokig eláll, akár uzsonnára is jó választás.
Olívás túrókrém
Hozzávalók 4 adaghoz
- 250 gramm tehéntúró
- 120 gramm olívabogyó (magozott)
- 0.5 csokor petrezselyem
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 teáskanál citromlé
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót egy aprítógépbe, majd turmixoljuk össze. Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, de citromlevet is lehet még hozzáadni, ha szükséges. Friss kenyérrel, zöldségekkel kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors