Az omlós, eszményi kacsacomb receptje: fehérboros, birsalmás változat
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A karácsonyi hús, az nem vicc. Ha az ünnepi estén épp a főétel lesz száraz, vagy éppen rágós csalódás, az tényleg kiábrándító. Ilyenkor biztosra kell menni, nem szabad kockáztatni.
A kacsa kétféleképpen sikerülhet a legbiztosabban: az egyik a kacsamell, amit nem szabad egészen megsütni, mert kiszárad - ehhez a módszerhez a pontos útmutató itt található.
A másik bombabiztos módszer a kacsacomb. Ehhez a húshoz csak türelem kell, és biztosan tökéletes lesz. Két és fél óra minimum szükséges az elkészítéséhez, de az se baj, ha három órát rászánunk. A titok az, hogy sok zamatos folyadék legyen a hús alatt - ebben a receptben ez éppen birsalma és fehérbor, de ugyanígy lehetne másféle gyümölcs, zöldség vagy éppen sör is alatta.
A gyümölcs és a bor nemcsak arról gondoskodik, hogy a hús ne száradjon ki, de az ízeit is átadja a kacsának. Ennyi idő alatt a hús belül omlós lesz, kívül a bőr pedig igazán ropogós. Szerintem legjobban édesburgonya vagy cékla, esetleg mindkettő megy hozzá, de nyilván jó út a klasszikus káposzta-krumpli kombináció is.
Kacsacomb birsalmával sütve
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab kacsacomb
- 4 darab birsalma
- 4 deciliter fehérbor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Só&Bors