Ellenállhatatlan Oreo sajttorta: sütés nélkül készül a látványos desszert
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A torta látványától összefut a nyál az ember szájában, nem is csoda, hisz a krém és a keksz sincs kispórolva belőle.
A sütés nélküli desszertek verhetetlenek, szinte mindegyiket pillanatok alatt össze lehet dobni, majd a tálalásig hűtőben kell tárolni. Ez az egy dolog, a hidegen történő pihentetés igényel hosszabb időt, de a végeredménytől mindenki odáig lesz.
A sütés nélkül készült tortában az egyik nagy kedvenc, az Oreo dominál: a kedvelt keksz képezi a desszert alapját, de még a krémbe is kerül belőle, ha pedig szeretnéd, a díszítésnél is használhatod.
Mitől lesz még finomabb?
A krémes édesség bőven rejt magában lehetőségeket. A krémbe keverhetsz olvasztott csokit, tehetsz bele valamilyen gyümölcsöt, de ha kicsit merészebb vagy, mentalevéllel is feldobhatod.
Oreós sajttorta
Hozzávalók 8 szelethez
Tészta:
- 22 darab Oreo
- 4 evőkanál vaj (olvasztott)
Krém:
- 250 gramm mascarpone
- 5 evőkanál porcukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 300 milliliter habtejszín
- 10 darab Oreo
Díszítés:
- 10 darab Oreo (opcionális)
- habtejszín (opcionális)
Elkészítés:
Tészta:
A kekszet tegyük robotgépbe, adjuk hozzá az olvasztott vajat, daráljuk egybe, majd tegyük hűtőbe 20-30 percre.
A tortaformát (formaméret: 24 cm) béleljük ki sütőpapírral, majd a kekszmorzsát öntsük bele, egy pohár aljának a segítségével nyomkodjuk bele.
Krém:
A mascarponét a porcukorral és a vaníliakivonattal keverjük egybe.
A habtejszínt vejük kemény habbá, majd forgassuk egybe a mascarponéval.
A tejszínes keverékbe forgassuk bele a 10 darab kekszet durvára darabolva, majd a krémet simítsuk a kekszes alapra.
Díszítés:
A tortára ízlés szerint kerülhet még habtejszín és kekszdarabok.
A tortát tálalásig tartsuk a hűtőben.
Fotó: Getty Images