Krémesre sült, színes zöldségek: tökéletes köret, de magában is finom

sültzöli
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Zöldséget és gyümölcsöt minden évszakban kötelező fogyasztani, ne félj tőlük, rengeteg izgalmas finomság készülhet belőlük.

A szezonális zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával sokat tehetsz az egészségedért, úgyhogy törekedj arra, hogy mindig színes, vitamindús étrendet kövess. Ősszel és télen különösen fontos, hogy megfelelő mennyiségű vitamint vigyél be a szervezetedbe, érdemes vegyesen, minél többféle zöldséget enni.

A sütőben sült zöldség tökéletes köret, de ha épp nem vágysz húsra, magában is jólesik majd a krémesre sült, fűszeres finomság. A tepsire pakolt zöldség legyen változatos, vagyis egyszerre többfajtát forgass egybe egy kevés olajjal és fűszerekkel. Ősszel mehet a tepsibe cékla, kelbimbó, padlizsán, kínai kel, amíg van, cukkini, de ha lapul a hűtőben pritaminpaprika, az se maradjon ki a zöldségek közül.

Hogy mi kerül a sütőbe, rád van bízva, ahogy a fűszerezés is. Ha szereted a rozmaringot, kakukkfüvet, chilit, akkor használd őket bátran. A sütési idő is változó lehet, attól is függ, milyen méretűre vágod a zöldségeket. Ha nagyobbak, akkor több ideig sülhetnek, ha kisebbek, hamarabb elkészül az egytepsis finomság.

Őszi sült zöldségek

szct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dekagramm krumpli vagy édesburgonya
  • 2 fej cékla
  • 15 dekagramm kelbimbó
  • 3 darab sárgarépa
  • 1 darab cukkini vagy padlizsán
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • brokkoli (opcionális)
  • paradicsom (opcionális)
  • paprika (opcionális)
  • póréhagyma (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk meg, majd tetszőlegesen daraboljuk fel őket.

Az összekészített zöldségeket kevés olajjal, sóval és borssal forgassuk egybe, tegyük akkora hőálló tálba, amekkorában kényelmesen elférnek az alapanyagok. Toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 30-45 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük