Hűsítő őszibarackleves főzés nélkül: görög joghurttól lesz krémes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A joghurttól krémes, a narancslétől friss, a baracktól pedig laktató és mennyei ez a hideg leves, ráadásul nagyon egészséges is.
Hűs levesként vagy könnyed desszertként is megállja a helyét a hideg őszibarackleves, ráadásul még főzni sem kell: a gyümölcs pucolásával együtt is 15 percen belül készen van.
Az őszibarackot görög joghurttal és egy kevés narancslével kell összeturmixolni, majd ízlés szerint mézzel és fahéjjal ízesíteni, előbbi mennyisége attól is függ, mennyire volt édes és érett a gyümölcs. Aki szeretne, egy kevés citromlevet is tehet bele, narancs- helyett pedig baracklével, de akár tejjel is lehet hígítani.
A recept sárgabarackkal is működik, viszont az kevésbé lédús, így picivel több folyadékra lesz szükséged hozzá, illetve úgy tudod meghámozni, ha a paradicsomhoz hasonlóan leforrázod előtte.
Őszibarackleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm őszibarack
- 300 gramm görög joghurt
- 1.5 deciliter narancslé
- 1 evőkanál méz
- 0.25 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
Az őszibarackot hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra, dobjuk egy turmixgépbe.
Adjuk hozzá a görög joghurtot, a narancslevet, a mézet, a fahéjat és egy csipet sót, majd magas fokozaton dolgozzuk össze az alapanyagokat. Mikor egynemű a leves, kóstoljuk meg, ízlés szerint még lehet hozzáadni mézet, ha nem volt annyira édes a barack.
Jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors