Színes és illatos őszibarackos, fetás kuszkusz – Igazi nyári köret

barackoskuszkusz2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kuszkusznál egyszerűbben elkészíthető köret gyakorlatilag nem létezik, ráadásul bármivel feldobhatjuk.

Ha már unjuk a rizst vagy a krumplit, akkor érdemes más alternatívák után nézni. Szerencsére nagyon sok finom és egészséges köret közül választhatunk, amelyeket pluszban fel lehet dobni szezonális hozzávalókkal.

A kuszkuszhoz nagyon jól illik a gyümölcs, például az őszibarack, úgyis most van szezonja - elképesztően szaftossá, zamatossá teszi ezt az egyszerű köretet, már csak egy kis sós sajt, például feta hiányzik hozzá. 

Őszibarackos-fetás kuszkusz

barackoskuszkusz

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 3 darab őszibarack
  • 150 gramm kuszkusz
  • 150 gramm feta
  • opcionális tökmag
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Az őszibarackot tisztítsuk meg, magozzuk ki és negyedeljük fel. A fetát is kockázzuk fel. A barackot a tökmaggal együtt tegyük egy tepsibe, majd adjuk hozzá a fetát és öntözzük meg olívaolajjal.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Süssük 12-15 percig. Közben a kuszkuszra öntsünk kétszeres mennyiségű sós vizet, majd letakarva hagyjuk állni 15 percet, amíg magába nem szívja a folyadékot. 

Vegyük ki a tepsit, majd a megsült barackhoz keverjük hozzá a kuszkuszt. Ízesítsük tovább, ha szükséges. 

Fotó: Szász Eszter/Sóbors

Ezt is szeretjük