Színes és illatos őszibarackos, fetás kuszkusz – Igazi nyári köret
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Vitaminbomba szivárványsaláta: őszi immunerősítés a javából
Krémes, tejszínes szószban sült karfiol: sok sajt pirul a tetején
Nagyon csokis brownie őszi kiadásban: körte és dió gazdagítja
Egyszerű tojásleves spórolós napokra: finom és laktató
Hamis túrókrém kölesből: citromhéjtól lesz aromás
A kuszkusznál egyszerűbben elkészíthető köret gyakorlatilag nem létezik, ráadásul bármivel feldobhatjuk.
Ha már unjuk a rizst vagy a krumplit, akkor érdemes más alternatívák után nézni. Szerencsére nagyon sok finom és egészséges köret közül választhatunk, amelyeket pluszban fel lehet dobni szezonális hozzávalókkal.
A kuszkuszhoz nagyon jól illik a gyümölcs, például az őszibarack, úgyis most van szezonja - elképesztően szaftossá, zamatossá teszi ezt az egyszerű köretet, már csak egy kis sós sajt, például feta hiányzik hozzá.
Őszibarackos-fetás kuszkusz
Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 darab őszibarack
- 150 gramm kuszkusz
- 150 gramm feta
- opcionális tökmag
- 3 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Az őszibarackot tisztítsuk meg, magozzuk ki és negyedeljük fel. A fetát is kockázzuk fel. A barackot a tökmaggal együtt tegyük egy tepsibe, majd adjuk hozzá a fetát és öntözzük meg olívaolajjal.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Süssük 12-15 percig. Közben a kuszkuszra öntsünk kétszeres mennyiségű sós vizet, majd letakarva hagyjuk állni 15 percet, amíg magába nem szívja a folyadékot.
Vegyük ki a tepsit, majd a megsült barackhoz keverjük hozzá a kuszkuszt. Ízesítsük tovább, ha szükséges.
Fotó: Szász Eszter/Sóbors