Padlizsánkrémes penne pillanatok alatt – A szósz és a tészta egyszerre készül el
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Sokszor azok az ételek lesznek a legfinomabbak, amelyek a leggyorsabban készülnek el.
A padlizsán nemcsak sokoldalúan felhasználható zöldség, hanem jól fűszerezhető és nagyon egészséges is. Előételnek padlizsánkrém készülhet belőle, amit pirítóssal szoktak kínálni, de darabosan vagy pürésítve tésztára is tökéletes szósz lehet, ha pedig komolyabb fogásra vágysz, hús mellé is fogyaszthatod. A legismertebb padlizsános fogás a muszaka, ami egy görög rakottas étel, krumplival, hússal és besamelmártással készül, így lesz laktató.
Az alábbi recept egy kicsit könnyedebb, csak paradicsom egészíti ki a krémesre sült padlizsánt, így lesz belőle szuper feltét. A szósz most tésztára került, de ha marad belőle, pirítósra kenve is eheted. Biztosan nem leszel éhes utána, de ha szeretnéd szénhidrátmentessé tenni, akkor készíts padlizsánalapú pizzát, úgy biztos nem kell aggódnod a plusz kilók miatt.
A padlizsánszószos tészta hamar elkészül, de ha még jobban szeretnéd siettetni, akkor a padlizsánt érdemes előző éjszaka megsütni, hogy utána már csak pürésíteni kelljen.
Padlizsánkrémes penne
Hozzávalók 4 adaghoz
- 350 gramm penne
- 2 darab padlizsán
- 50 gramm parmezán
- 400 gramm paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Mossuk meg a padlizsánt, vágjuk hosszában félbe.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, tegyük be a padlizsánokat sülni 30 percre.
A paradicsomokat és a fokhagymát vágjuk össze, serpenyőben, olívaolajon puhítsuk pár percig.
Ha a padlizsán megsült, vegyük ki a sütőből. Ha kihűlt, hámozzuk meg, majd a húsát tegyük turmixgépbe. Adjuk hozzá a paradicsomot, a fokhagymát, a parmezánt és a bazsalikomot, majd turmixoljuk krémesre.
Közben forraljunk vizet, a tésztát főzzük al dentére, majd szűrjük le, de egy kevés főzővizet tartsunk meg.
A padlizsános szószt tegyük egy serpenyőbe, öntsük rá a főzővizet, keverjük hozzá a tésztát, magas hőmérsékleten pár perc alatt forgassuk össze, sózzuk, ha szükséges. Ízlés szerint tálaláskor szórjuk meg egy kevés reszelt parmezánnal.
Fotó: Getty Images