Így készül az eredeti olasz bruschetta: extra fokhagymásan az igazi
Az ízletes, fokhagymás bruschetta remek előétel, de nyáron egy könnyű ebéd vagy vacsora is lehet.
A klasszikus paradicsomosnál talán csak ez a padlizsános-aszalt paradicsomos bruschetta jobb: tele van ízekkel, és elkészíteni is egyszerű. A munka legnagyobb részét a padlizsán sütése teszi ki, de mivel a sütőben készül, így leginkább csak az előkészítéssel és a tálalással lesz dolgod.
Mint a legtöbb bruschetta esetében, a legfontosabb ízesítő itt is a fokhagyma, így ne sajnáld ki az ételből. Mellé használj bátran zöldfűszereket is, bazsalikomot, kakukkfüvet vagy épp oregánót, és ha tartalmasabbá tennéd a bruschettát, akkor kombináld salátával és kockákra vágott fetával.
A padlizsánt mossuk meg, vágjuk le a szárát, és szeleteljük 8 egyforma szeletre. Sózzuk le, és fél órára tegyük félre. Pihentetés után egy papírtörlővel nyomkodjuk ki belőlük a folyadékot, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
Egy kisebb tálkában keverjük össze az olívaolajat, a fokhagymát, a balzsamecetet és a borsot, és kanalazzuk a padlizsánokra. Tegyük őket 180 fokra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
Közben a kenyérszeleteket pirítsuk meg, majd pakoljuk rájuk az elkészült padlizsánokat az aszalt paradicsommal együtt, szórjuk meg friss bazsalikommal, és már fogyaszthatjuk is.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu