Padlizsános bruschetta aszalt paradicsommal: fenséges hétvégi reggeli

5
Nyomtatás
Padlizsanos-bruschetta-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy ízekben gazdag és tartalmas hétvégi reggelire vágysz, akkor ez a padlizsános-aszalt paradicsomos bruschetta lesz a tökéletes választás!

A klasszikus paradicsomosnál talán csak ez a padlizsános-aszalt paradicsomos bruschetta jobb: tele van ízekkel, és elkészíteni is egyszerű. A munka legnagyobb részét a padlizsán sütése teszi ki, de mivel a sütőben készül, így leginkább csak az előkészítéssel és a tálalással lesz dolgod.

Mint a legtöbb bruschetta esetében, a legfontosabb ízesítő itt is a fokhagyma, így ne sajnáld ki az ételből. Mellé használj bátran zöldfűszereket is, bazsalikomot, kakukkfüvet vagy épp oregánót, és ha tartalmasabbá tennéd a bruschettát, akkor kombináld salátával és kockákra vágott fetával.

Padlizsános-aszalt paradicsomos bruschetta

Padlizsanos-bruschetta

Hozzávalók 4 szelethez

  • 1 közepes padlizsán
  • 0.5 tk.
  • 4 ek. olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 2 ek. balzsamecet
  • 0.5 tk. bors
  • 4 nagy szelet kenyér (tetszés szerint)
  • 50 g fokhagymás olajban pácolt aszalt paradicsom
  • 1 csokor friss bazsalikom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt mossuk meg, vágjuk le a szárát, és szeleteljük 8 egyforma szeletre. Sózzuk le, és fél órára tegyük félre. Pihentetés után egy papírtörlővel nyomkodjuk ki belőlük a folyadékot, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

Egy kisebb tálkában keverjük össze az olívaolajat, a fokhagymát, a balzsamecetet és a borsot, és kanalazzuk a padlizsánokra. Tegyük őket 180 fokra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.

Közben a kenyérszeleteket pirítsuk meg, majd pakoljuk rájuk az elkészült padlizsánokat az aszalt paradicsommal együtt, szórjuk meg friss bazsalikommal, és már fogyaszthatjuk is. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon