Mutatós bruschetta téli kiadásban: alma, brie sajt és méz dobja fel

almas-bruschetta2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerre ropogós és krémes, édes és sós ez a bruschetta, tökéletes az ízek és állagok játéka.

Ha kedveled az olaszok ikonikus ételét, a bruschettát, próbáld ki a téli verziót is, édes gyümölccsel. Az alma-dió-sajt kombináció igazi klasszikus, érdemes letesztelni, ha még nem kóstoltad.

A friss gyümölcs ropogós pirítósra és olvadt brie sajtra kerül, mennyei lesz az összhatás, főleg, ha még mézzel is meglocsolod. Így egyszerre édes és sós lesz a bruschetta, tökéletes előétel egy téli vacsorához. 

Téli bruschetta

almas-bruschetta

Hozzávalók 15 szelethez

  • 1 db bagett
  • 170 g brie sajt
  • 2 db alma
  • kevés citromlé
  • 150 g dió
  • kevés méz
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A bagettet vágjuk szeletekre, tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire.

A brie-t vágjuk vékony szeletekre, tegyük a bagettszeletek tetejére.

Toljuk őket a sütőbe 6-8 percre, míg a sajt megolvad.

Közben az almát vágjuk szeletekre, locsoljunk rá egy kevés citromlét. A diót vágjuk durvára, vagy hagyjuk egészben.

Tegyük az almaszeleteket az olvadt sajtra, majd szórjunk rájuk diót, locsoljuk meg mézzel. 

Rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük