Mutatós bruschetta téli kiadásban: alma, brie sajt és méz dobja fel
Egyszerre ropogós és krémes, édes és sós ez a bruschetta, tökéletes az ízek és állagok játéka.
Ha kedveled az olaszok ikonikus ételét, a bruschettát, próbáld ki a téli verziót is, édes gyümölccsel. Az alma-dió-sajt kombináció igazi klasszikus, érdemes letesztelni, ha még nem kóstoltad.
A friss gyümölcs ropogós pirítósra és olvadt brie sajtra kerül, mennyei lesz az összhatás, főleg, ha még mézzel is meglocsolod. Így egyszerre édes és sós lesz a bruschetta, tökéletes előétel egy téli vacsorához.
Téli bruschetta
Hozzávalók 15 szelethez
- 1 db bagett
- 170 g brie sajt
- 2 db alma
- kevés citromlé
- 150 g dió
- kevés méz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A bagettet vágjuk szeletekre, tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A brie-t vágjuk vékony szeletekre, tegyük a bagettszeletek tetejére.
Toljuk őket a sütőbe 6-8 percre, míg a sajt megolvad.
Közben az almát vágjuk szeletekre, locsoljunk rá egy kevés citromlét. A diót vágjuk durvára, vagy hagyjuk egészben.
Tegyük az almaszeleteket az olvadt sajtra, majd szórjunk rájuk diót, locsoljuk meg mézzel.
Rögtön kínáljuk.
-
2023-09-30 09:26:00
-
2023-03-15 10:32:02
-
2023-03-05 09:28:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!