Fetás, céklás bruschetta: könnyű, mutatós előétel az ünnepi asztalra

ceklas-fetas-bruchetta-recept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a bruschetta remek előétel vagy könnyű vacsora is lehet. A cékla különleges ízét a feta és a friss fűszerek még jobban kiemelik.

A céklás bruschetta az olasz konyha egyik ízletes és frissítő előételének izgalmas, téli változata. Az eredeti paradicsommal készül, de számos zöldséggel kísérletezhetsz.

A cékla és a feta kombinációja már sokszor bizonyított, salátába, tésztára feltétként is kerülhetnek együtt, de ropogós bagettre vagy ciabattára is tökéletesek lehetnek. 

Különleges íze, színpompás megjelenése miatt ez a variáció is kitűnő választás lehet vendégváró falatnak. A céklás alapot akár a találás előtti nap is elkészítheted, jót tesz neki, ha kicsit összeérnek az ízek a hűtőben. 

Fetás, céklás bruschetta

ceklas-bruschetta

Hozzávalók 4 személyre

  • 12 szelet ciabatta vagy bagett
  • 10 dkg feta sajt
  • 3 db cékla
  • 2 ág bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 190 fokra.

Rakjuk a meghámozott, megmosott, kisebb darabokra vágott céklát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsoljuk meg az olívaolaj felével és a balzsamecettel, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Előmelegített sütőben, időnként megkeverve süssük 40 percig, vagy amíg megpuhul. Tegyük félre 10 percre, hogy kicsit hűljön.

Közben a felszeletelt ciabattát vagy bagettet kenjük meg a maradék olajjal. Mindkét felét pirítsuk meg száraz serpenyőben, majd dörzsöljük meg fokhagymával.

Rakjuk a sült céklát egy tálba, sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze. Halmozzuk a céklakeveréket a péksütire, morzsoljunk rá fetát, és szórjuk meg bazsalikommal. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük