Fetás, céklás bruschetta: könnyű, mutatós előétel az ünnepi asztalra
Ez a bruschetta remek előétel vagy könnyű vacsora is lehet. A cékla különleges ízét a feta és a friss fűszerek még jobban kiemelik.
A céklás bruschetta az olasz konyha egyik ízletes és frissítő előételének izgalmas, téli változata. Az eredeti paradicsommal készül, de számos zöldséggel kísérletezhetsz.
A cékla és a feta kombinációja már sokszor bizonyított, salátába, tésztára feltétként is kerülhetnek együtt, de ropogós bagettre vagy ciabattára is tökéletesek lehetnek.
Különleges íze, színpompás megjelenése miatt ez a variáció is kitűnő választás lehet vendégváró falatnak. A céklás alapot akár a találás előtti nap is elkészítheted, jót tesz neki, ha kicsit összeérnek az ízek a hűtőben.
Fetás, céklás bruschetta
Hozzávalók 4 személyre
- 12 szelet ciabatta vagy bagett
- 10 dkg feta sajt
- 3 db cékla
- 2 ág bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- só
- bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
Rakjuk a meghámozott, megmosott, kisebb darabokra vágott céklát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsoljuk meg az olívaolaj felével és a balzsamecettel, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Előmelegített sütőben, időnként megkeverve süssük 40 percig, vagy amíg megpuhul. Tegyük félre 10 percre, hogy kicsit hűljön.
Közben a felszeletelt ciabattát vagy bagettet kenjük meg a maradék olajjal. Mindkét felét pirítsuk meg száraz serpenyőben, majd dörzsöljük meg fokhagymával.
Rakjuk a sült céklát egy tálba, sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze. Halmozzuk a céklakeveréket a péksütire, morzsoljunk rá fetát, és szórjuk meg bazsalikommal.
-
2024-03-01 07:30:01
-
2024-01-11 07:32:02
-
2024-01-06 10:16:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!