Könnyed, mégis ízletes és szaftos húsétel – Pácoljuk joghurtba a csirkemellet
Azért, hogy ne álljunk tanácstalanul a tűzhely mellett hétköznap vacsoraidőben, érdemes előre végiggondolni, hogy miket tudunk elkészíteni egy rohanós hétköznap este.
Dobd fel a sokszor már unalmas csirkemellet, és próbáld ki ezt a receptet! Mind a pác, mind a panír különleges, így egészen új formában élvezheted a vajpuhára sült húst.
A pác alapját joghurt, pirospaprika és fokhagyma képezi, ez átjárja a csirkemellet kívül-belül, így nemcsak sokkal finomabb, de jóval szaftosabb is lesz a hús. A panír sem mindennapi, a szokásos zsemlemorzsát reszelt sajt dobja fel: ahogyan rásül a húsra, egy egyszerre ropogós és isteni réteget képez rajta.
A köret receptjét is mutatjuk, úgyhogy ne keress tovább, ha egy finom és laktató ebédre vágysz!
Először készítsük el a húshoz a pácot: a joghurthoz adjuk hozzá a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát.
A csirkemellet mossuk meg, vágjuk kisebb darabokra, és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd a joghurtos páccal rétegezve helyezzük egy tálba. 1 órára tegyük a hűtőbe.
Addig is készítsük el a petrezselymes sült burgonyát. A krumplit alaposan mossuk meg, vágjuk fel, ezután tegyük egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel. 180 fokon előmelegített sütőben 45 perc alatt süssük aranybarnára.
A panírhoz keverjük össze a gouda sajtot és a zsemlemorzsát. Ebbe forgassuk bele a csirkemellszeleteket.
A csirkemellet 180 fokon előmelegített sütőben, légkeverésen 30-35 perc alatt süssük ropogósra.
Csalamádéval vagy káposztasalátával találjuk.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu