Krémes mártogatós paprikával és rengeteg sajttal: kenyérre is kenheted

mártogatós
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha nassolnál valamit az esti film mellé, ne csoki után nyúlj, kínálj zöldséghasábokat, hidd el, ugyanolyan gyorsan el fognak fogyni, ha ezzel a sajtkrémmel tálalod őket.

Mennyei szendvicskrémként és ízletes mártogatósként is megállja a helyét az alábbi recept, sajtimádóknak kötelező elkészíteniük. Az alap natúr krémsajt, amelybe rengeteg cheddar, apróra vágott kaliforniai paprika, majonéz, joghurt és fűszerek kerülnek. Mivel a sajtoktól viszonylag tömény lesz a krém, ha szeretnéd, emeld meg a joghurt mennyiségét, azzal lágyíts az ízeken, de tejfölt is használhatsz.

A sajtnak jól áll a chili, én enyhén csípősre készítettem a krémet, de ki is hagyhatod belőle, ha a gyerekek uzsonnásdobozába kerülne a kence. Nem csak kenyérre kenve tökéletes, zöldséghasábokkal, de valamilyen sós keksz, kréker vagy tortillachips mellé is kínálhatod.

Paprikás sajtkrém

mártogatós2

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 250 gramm cheddar sajt
  • 180 gramm krémsajt
  • 1 közepes darab kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál majonéz
  • 0.5 teáskanál fokhagymapor
  • 0.5 teáskanál chilipehely
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot reszeljük le. A paprikát mossuk meg, vágjuk egészen vékony csíkokra, majd kockázzuk össze.

Tegyük a hozzávalókat egy tálba, majd robotgép segítségével alaposan keverjük őket össze. Ízlés szerint borsozzuk, illetve joghurttal is lehet még rajta lágyítani.

Zöldséghasábok, tortillachips mellé kínáljuk, de szendvicskrémként is tökéletes.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük