
Édes kaliforniai paprikával és fekete olajbogyóval sült csirke
8
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Legalább annyi jó olasz húsétel van, mint amennyi tészta, az olasz konyha messze nem csak a spagettiről szól, sőt. Ez például egy teljesen szimpla csirkerecept, éppen olyan egyszerű, mint egy paprikás csirke, de három olyan íz találkozik benne, ami mégis valami nagyon váratlan eredményt hoz létre.
Ugyanaz a minimalista alapelv érvényesül, mint a legtöbb olasz ételben: három domináns ízen kívül csak fűszerek és kiegészítők kerülnek az ételbe. Mivel kevés alapanyagra van szükség, így ezeken múlik minden.
Magos olajbogyóval finomabb
A paprikával nem nagyon tudunk trükközni, azt tesszük bele, amit kapunk, az olajbogyóból viszont érdemes jobbfélét választani. Már akkor intenzívebb ízű lesz a végeredmény, ha nem magozott, hanem magos verziót veszünk, és mi magunk szedjük ki belőle azokat.
Eredetileg serpenyőben, párolva készül, de én most inkább megsütöttem, így más lett a végeredmény, de a lényeg nem változott, a paprika édesre sül, az olajbogyó átadja a ízét a húsnak, és egy szuper szaft is keletkezik alattuk.
Paprikával és olajbogyóval sült csirke

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm csirkecomb, -mell
- 2 darab kaliforniai paprika
- 150 gramm fekete olajbogyó
- ízlés szerint rozmaring
- ízlés szerint zsálya
- 1 deciliter fehérbor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A csirkecombokat és melleket feldaraboljuk, egy nagy tepsibe tesszük. A paprikát felcsíkozzuk, az olajbogyót, ha kell, kimagozzuk, és mindkettőt a csirkére, illetve közé szórjuk. Sózzuk, borsozzuk, morzsolunk rá rozmaringot és zsályát, aláöntjük a bort. Lefedjük. 200 fokosra előmelegített sütőben háromnegyed órát lefedve, majd további 15-20 percet fedő nélkül sütjük.
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Címkék: