Vajpuha csirkemell paradicsomos szószban főzve: kókusztej lágyítja az ízeket

3
Nyomtatás
paradicsomos-kokusztejes-csirkemell2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Viszonylag gyorsan és egyszerűen készül az alábbi recept: ha különleges fogásra vágysz, de nem szeretnél egész nap a konyhában ácsorogni, ez lesz a tökéletes választás!

Egzotikus, mégis egyszerűen készül ez a paradicsomos-kókusztejes csirkemell, ízeiben nagyon összetett, de kezdők is bátran nekiállhatnak. A paradicsom savasságát tökéletesen ellensúlyozza és lágyítja az édeskés kókusztej, az ízekről pedig a chili, a füstölt paprika és a római kömény gondoskodnak. 

A recept gyorsan összeállítható: a húst elő kell sütni, de a szósszal szinte semmi dolgod nem lesz, csak addig kell főzni, míg picit sűrűsödik. Ha hozzájutsz, érdemes korianderrel kínálni, úgy frissebb lesz az összhatás. 

Mivel egy szószosabb, szaftosabb receptről van szó, házi lepénykenyérrel ajánljuk! 

Paradicsomos-kókusztejes csirkemell

paradicsomos-kokusztejes-csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g csirkemellfilé
  • 0.5 tk római kömény
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk chilipehely
  • ízlés szerint só, bors
  • 3 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv kockázott paradicsom (400 g)
  • 1 konzerv kókusztej (400 g)
  • koriander (a tálaláshoz)
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét vágjuk csíkokra, itassuk fel róla a nedvességet, tegyük egy tálba.

Egy kis tálban keverjük össze a római köményt, paprikát, oregánót, chilit, majd szórjuk a csirkemellre. Sózzuk, borsozzuk is, majd keverjük alaposan egybe.

Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá a fűszeres csirkecsíkokat. Oldalanként 3-4 percig süssük, míg picit megpirul kívülről. Szedjük egy tányérra.

Közben a hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. 

A serpenyőbe öntsünk még olajat, ha szükséges, majd dinszteljük puhára a vöröshagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát is, majd fél perc után öntsük fel a paradicsommal és a kókusztejjel. Várjuk meg, míg forrásnak indul, majd alacsony lángon, kb. 10 percig főzzük, míg picit sűrűsödik.

Tegyük a szószba a csirkemellcsíkokat, majd főzzük 5 percig így is, míg a hús belül vajpuha nem lesz. Kóstoljuk meg a szószt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Friss korianderrel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon