![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
20 perces penne házi paradicsomos pestóval: míg a tészta fő, a szósz is elkészül
![ppcover](https://kep.index.hu/1/0/3476/34762/347621/34762193_2660851_8207c6edc357e5a95cb580b5c64ac3a8_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Megúszós vacsi azokra a napokra, amikor munka után farkaséhesen esik haza az ember, és túl fáradt ahhoz, hogy főzzön valami összetettebbet.
Teli hassal sokkal jobb pihenni. A tésztás ételek iránt érzett imádatom egyik nyomós oka, hogy olykor 15-20 perc is elég, hogy elkészüljön a meleg, finom vacsora, amit jólesik majd a villára szúrni.
Az egyik leggyorsabban összedobható szósz a pesto, az ízes csodának ezer arca van, a készítésénél érdemes játszani az ízek kombinálásával. A legjobb, ha szárított olajban eltett paradicsom kerül a robotgépbe, amely mellé valamilyen olajos mag, fenyőmag vagy kesudió kerül. A magvak ízét úgy fokozhatod, ha serpenyőben kicsit átpirítod, csak utána öntöd az aprítógépbe.
Az édesebb ízekhez mindig jól megy a csípős, ezért szárított chilipaprikát is érdemes a pestóba csempészni. A szósz dupla mennyiségből is készülhet, üvegcsébe töltve, a tetején plusz olajjal megöntözve, hűtőben 2-3 hétig simán eláll. Nem csak tésztával érdemes fogyasztani, mártogatósként is kínálható zöldségek, sós kekszek mellé, de még kenyérre is lehet kenni.
Házi szárított paradicsom
Nagyobb boltok kínálatában megtalálni, de ha inkább elkészítenéd, nincs más teendőd, csak a megmosott paradicsomot vágd ketté és told 60 fokos sütőbe 4-5 órára szárítani. A szárított paradicsomokat tedd üvegbe, fűszerezd ízlés szerint, majd olajjal öntözd meg. Magában, salátában, szendvicsekben vagy pestóban felhasználva isteni lesz.
Paradicsomos penne
![ptct](https://kep.index.hu/1/0/3476/34761/347619/34761919_38036c2c263719575340b9ce56c2c6e2_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 400 gramm penne
- 280 gramm olajban eltett szárított paradicsom
- 2 darab szárított chilipaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 2 darab fokhagyma
- 80 gramm sótlan kesudió
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 100 gramm parmezán
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A szárított paradicsomot, a petrezselyem felét, a szárított chilipaprikát, a fokhagymát, az olívaolajat, a kesudiót, a sűrített paradicsomot és a parmezán felét tegyük robotgépbe, ízesítsük sóval és borssal, majd pürésítsük. A kész paradicsomos pestót forgassuk egybe a tésztával. A maradék finomra aprított petrezselyemmel és a maradék parmezánnal megszórva kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!