Paradicsomos rakott tészta kétféle sajttal: csípősen az igazi
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A rohanós napok megmentője a gyorsan összedobható paradicsomos rakott tészta, a kiadós fogás a kecskesajttól krémes, a chilipaprikától csípős.
A tésztás ételeket szinte mindenki szereti. A rakott verzió különösen kedvelt, nyáron amúgy is azok a receptek népszerűek, amelyek kevés munkával, pillanatok alatt az asztalra kerülnek.
Most egy olyan recept kapja a főszerepet, melyben a tészta sütőben sül, csak egybe kell forgatni néhány alapanyaggal, majd mehet a hőálló edénybe sok sajttal. A sajtból érdemes legalább kétfélét választani, ez ízlés kérdése, ha azonban megfogadsz egy tanácsot, az egyik legyen kecske, amely krémesre sül a tészta közepén. A másik sajt rád van bízva, használj trappistát, füstöltet vagy parmezánt.
A paradicsomos rakott tészta melegen a legfinomabb, kínálhatsz mellé fokhagymás pirítóst vagy valamilyen salátát, de magában is tökéletes.
Paradicsomos rakott tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 400 gramm tészta
- 200 gramm paradicsomos pesto
- 2 darab chilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 gramm koktélparadicsom
- 1 teáskanál füstölt pirospaprika
- 200 gramm sajt
- 100 gramm kecskesajt
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A paradicsomot mossuk meg, majd vágjuk félbe.
A megmosott chilipaprikát magozzuk ki és vágjuk finomra.
A paradicsomos pestót forgassuk egybe a félbevágott koktélparadicsommal és a finomra vágott chilipaprikával, a zúzott fokhagymával, valamint a fűszerekkel (só, bors, füstölt paprika).
A kész tésztát keverjük egybe a pestós keverékkel, majd öntsük a felét olajjal enyhén kikent hőálló tálba, morzsoljuk rá a kecskesajtot, utána a maradék tésztával fedjük be.
A tészta tetejét borítsuk be reszelt sajttal, 180 fokosra előmelegített sütőben 15-25 perc alatt süssük készre az ételt.
Fotó: Getty Images