Fokhagymás párizsi bundában sült cukkiniszeletek – Így lesz ízletes a panír

sörtésztában sült cukkini cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted a rántott zöldségeket, akkor a hagyományos panír helyett próbáld ki párizsiasan is.

A cukkini magas víztartalmú zöldség, amely nemcsak változatosan készíthető, hanem még a diétádba is beleillik. Semleges íze miatt még süteménybe is teheted, az édesség íze nem változik, csak puhább és szaftosabb lesz tőle a tészta, ahogy ez a csokis süti is. Ha szereted a lasagne-t és vigyázol az alakodra, akkor tészta helyett rétegezd cukkinilapokkal, meglátod, isteni lesz és nyugodtan repetázhatsz is belőle. 

Ha pedig a rántott ételek szerelmese vagy, akkor bundázd be a cukkinit, a hagyományos panír helyett készítsd párizsi bundában. A panírba érdemes egy kis fokhagymát is keverned, hogy intenzívebb íze legyen. Ha ízlik az alábbi recept, próbáld ki ezt a zöldbabot is, amely sörtésztában sül.

Párizsi bundában sült cukkini

cukkini

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 darab cukkini (nagyobb)
  • 120 gramm liszt
  • 3 darab tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • ízlés szerint só, bors
  • olaj (a sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mossuk és pucoljuk meg, majd karikázzuk fel. Tegyük egy tálba, sózzuk meg. A fokhagymát nyomjuk össze. 

A lisztet tegyük egy tányérra. Egy másik tányérba üssük bele a tojásokat, verjük fel villával, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a borsot, a szódabikarbónát, öntsük fel tejjel. 

A cukkinikarikákat először forgassuk bele a lisztbe, majd a tojásos masszába, végül újra a lisztbe. 

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, süssük mindkét oldalukat aranybarnára. Tegyük papírtörlőre, hogy az olajat felitassa róluk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük