Zsenge zöldbab sörtésztában sütve - Mártogatóssal, partifalatnak isteni
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
A ropogós zöldbabnak nagyon jól áll a sörtészta, süss belőle nagyobb adagot, biztosan el fog fogyni.
A bundázott, majd olajban sült ételek nagyon népszerűek a magyar konyhában is, elég csak a hagyományos rántott csirkére gondolni. A ropogós panír csodás ízt ad a húsnak, de akár a zöldségeknek is. Ha szereted ezeket az ételeket, akkor itt elolvashatod, hányféleképpen készíthetsz finom bundát.
Az egyik ilyen a sörtészta, amelyben a britek legnépszerűbb étele, a fish and chips készül. Zöldségeket is készíthetsz ebben a panírban, a karfiol, a gomba vagy a hagymakarika is nagyon finom lesz. Ezekhez a zöldségekhez mindenképpen dobj össze valamilyen mártogatóst, úgy lesz teljes az ízük.
Zöldbabból legtöbbször rakott változatot készítenek, de ha csak nassolnál, akkor ezt a zöldséget is simán bundázhatod. A sörtészta nagyon jól áll neki és a mártogatóst se felejtsd el mellőle.
Zöldbab sörtésztában sütve
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm zöldbab (friss)
- 230 gramm liszt
- 3 darab tojás
- 200 milliliter sör (világos)
- ízlés szerint só
- sütéshez olaj
Elkészítés:
A zöldbabnak vágjuk le a végeit, majd jól mossuk meg. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből verjünk kemény habot. A lisztból egy nagyon keveset tegyünk félre.
A többi lisztet a tojássárgájával és a hideg sörrel keverjük csomómentesre, kicsit sózzuk, majd óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét is.
A zöldbabokat hempergessük meg a maradék lisztben, majd mártsuk bele a sörtésztába.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Süssük aranyszínűre a zöldbabokat, majd ha kiszedtük, papírtörlőn itassuk le róluk a felesleges zsiradékot.
Fotó: Getty Images