![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Zsenge zöldbab sörtésztában sütve - Mártogatóssal, partifalatnak isteni
![sörtésztában sült zöldbab cover](https://kep.index.hu/1/0/3883/38834/388341/38834181_2962187_7abc8da179eb15c1d72467f94fb15ee8_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A ropogós zöldbabnak nagyon jól áll a sörtészta, süss belőle nagyobb adagot, biztosan el fog fogyni.
A bundázott, majd olajban sült ételek nagyon népszerűek a magyar konyhában is, elég csak a hagyományos rántott csirkére gondolni. A ropogós panír csodás ízt ad a húsnak, de akár a zöldségeknek is. Ha szereted ezeket az ételeket, akkor itt elolvashatod, hányféleképpen készíthetsz finom bundát.
Az egyik ilyen a sörtészta, amelyben a britek legnépszerűbb étele, a fish and chips készül. Zöldségeket is készíthetsz ebben a panírban, a karfiol, a gomba vagy a hagymakarika is nagyon finom lesz. Ezekhez a zöldségekhez mindenképpen dobj össze valamilyen mártogatóst, úgy lesz teljes az ízük.
Zöldbabból legtöbbször rakott változatot készítenek, de ha csak nassolnál, akkor ezt a zöldséget is simán bundázhatod. A sörtészta nagyon jól áll neki és a mártogatóst se felejtsd el mellőle.
Zöldbab sörtésztában sütve
![sörtésztában sült zöldbab recept ok](https://kep.index.hu/1/0/3883/38834/388341/38834193_5dd6c9de9fb3959133e54244a2a28ae0_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm zöldbab (friss)
- 230 gramm liszt
- 3 darab tojás
- 200 milliliter sör (világos)
- ízlés szerint só
- sütéshez olaj
Elkészítés:
A zöldbabnak vágjuk le a végeit, majd jól mossuk meg. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből verjünk kemény habot. A lisztból egy nagyon keveset tegyünk félre.
A többi lisztet a tojássárgájával és a hideg sörrel keverjük csomómentesre, kicsit sózzuk, majd óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét is.
A zöldbabokat hempergessük meg a maradék lisztben, majd mártsuk bele a sörtésztába.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Süssük aranyszínűre a zöldbabokat, majd ha kiszedtük, papírtörlőn itassuk le róluk a felesleges zsiradékot.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!