Zsenge zöldbab sörtésztában sütve - Mártogatóssal, partifalatnak isteni

sörtésztában sült zöldbab cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A ropogós zöldbabnak nagyon jól áll a sörtészta, süss belőle nagyobb adagot, biztosan el fog fogyni.

A bundázott, majd olajban sült ételek nagyon népszerűek a magyar konyhában is, elég csak a hagyományos rántott csirkére gondolni. A ropogós panír csodás ízt ad a húsnak, de akár a zöldségeknek is. Ha szereted ezeket az ételeket, akkor itt elolvashatod, hányféleképpen készíthetsz finom bundát.

Az egyik ilyen a sörtészta, amelyben a britek legnépszerűbb étele, a fish and chips készül. Zöldségeket is készíthetsz ebben a panírban, a karfiol, a gomba vagy a hagymakarika is nagyon finom lesz. Ezekhez a zöldségekhez mindenképpen dobj össze valamilyen mártogatóst, úgy lesz teljes az ízük. 

Zöldbabból legtöbbször rakott változatot készítenek, de ha csak nassolnál, akkor ezt a zöldséget is simán bundázhatod. A sörtészta nagyon jól áll neki és a mártogatóst se felejtsd el mellőle.

Zöldbab sörtésztában sütve

sörtésztában sült zöldbab recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm zöldbab (friss)
  • 230 gramm liszt
  • 3 darab tojás
  • 200 milliliter sör (világos)
  • ízlés szerint
  • sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbabnak vágjuk le a végeit, majd jól mossuk meg. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből verjünk kemény habot. A lisztból egy nagyon keveset tegyünk félre. 

A többi lisztet a tojássárgájával és a hideg sörrel keverjük csomómentesre, kicsit sózzuk, majd óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét is. 

A zöldbabokat hempergessük meg a maradék lisztben, majd mártsuk bele a sörtésztába. 

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Süssük aranyszínűre a zöldbabokat, majd ha kiszedtük, papírtörlőn itassuk le róluk a felesleges zsiradékot. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük