Sarkadi pecsenye a mama receptje alapján: kiadós és nagyon finom fogás
Varázsold az otthonodba a retró hangulatú éttermek kedvencét, a család és a barátok imádni fogják az ízletes fogást.
A gyorsan összedobható meleg ételeket mindenki szereti, ilyen ez a sertésszelet is, amely selymes, tejszínes szószban puhul. Utóbbi kellemesen fűszeres, amelyben zöldségeknek és gombának is jut hely.
A fogás még fenségesebb lehet, ha a tejszín hozzáadása előtt 1 dl fehérbort öntesz a gomba alá. Amikor pedig a tejszín is hozzákerül, 1 evőkanálnyi dijoni mustárral is feldobhatod, így még pikánsabb ízben élvezhető az étel. A lehetőségek ennyivel nem érnek véget, a gomba helyett vagy mellé spenót és aszalt paradicsom is kerülhet. A fogásból érdemes annyit készíteni, amennyi elfogy egy étkezés alatt, a finomság azon étkek táborát erősíti, amelyek frissen készítve az igaziak.
A megtisztított hagymát és paprikát vágjuk finomra.
A gombát is tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszőlegesen.
A hússzeleteket, ha szeretnénk, kicsit klopfoljuk ki, majd sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal és Cayenne-borssal fűszerezzük.
Egy magas falú edényben vagy serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajat, majd a hússzeleteket oldalanként süssük 3-4 percig. Ezután szedjük tányérra és tegyük félre.
Az edénybe vagy a serpenyőbe, amelyben a hús sült, tegyünk vajat, majd dobjuk rá a finomra aprított hagymát és paprikát. Körülbelül 3-4 perc múlva az előkészített gombát is keverjük a zöldségekhez.
A zöldségeket 10-15 percig pirítsuk, közben fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel. Ezután öntsük fel tejszínnel, és tegyük vissza a hússzeleteket az edénybe.
Az ételt főzzük még 8-12 percig, majd szórjuk meg petrezselyemmel, és tálaljuk. A tejszínes sertésszelet mellé remekül illik a tészta, rizs vagy krumplis köret.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors