Vajpuha, tejszínes sertésszelet: a hús elképesztően ízletes és szaftos

Tejszínes sertésszelet cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krémes szószban puhult sertésszelet fenséges lakoma, amely tésztával, rizzsel és krumplival is kínálható.

A gyorsan összedobható meleg ételeket mindenki szereti, ilyen ez a sertésszelet is, amely selymes, tejszínes szószban puhul. Utóbbi kellemesen fűszeres, amelyben zöldségeknek és gombának is jut hely.

Így is lehet!

A fogás még fenségesebb lehet, ha a tejszín hozzáadása előtt 1 dl fehérbort öntesz a gomba alá. Amikor pedig a tejszín is hozzákerül, 1 evőkanálnyi dijoni mustárral is feldobhatod, így még pikánsabb ízben élvezhető az étel. A lehetőségek ennyivel nem érnek véget, a gomba helyett vagy mellé spenót és aszalt paradicsom is kerülhet. A fogásból érdemes annyit készíteni, amennyi elfogy egy étkezés alatt, a finomság azon étkek táborát erősíti, amelyek frissen készítve az igaziak.

Tejszínes sertésszelet

Tejszínes sertésszelet ct

Hozzávalók 4 szelethez

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 300 g gomba
  • 4 szelet sertésszelet (karaj vagy tarja)
  • só és bors ízlés szerint
  • fokhagyma-granulátum ízlés szerint
  • cayenne-bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 400 ml tejszín
  • 1 csokor petrezselyem (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított hagymát és paprikát vágjuk finomra.

A gombát is tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszőlegesen.

A hússzeleteket, ha szeretnénk, kicsit klopfoljuk ki, majd sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal és Cayenne-borssal fűszerezzük.

Egy magas falú edényben vagy serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajat, majd a hússzeleteket oldalanként süssük 3-4 percig. Ezután szedjük tányérra és tegyük félre.

Az edénybe vagy a serpenyőbe, amelyben a hús sült, tegyünk vajat, majd dobjuk rá a finomra aprított hagymát és paprikát. Körülbelül 3-4 perc múlva az előkészített gombát is keverjük a zöldségekhez.  

A zöldségeket 10-15 percig pirítsuk, közben fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel. Ezután öntsük fel tejszínnel, és tegyük vissza a hússzeleteket az edénybe.

Az ételt főzzük még 8-12 percig, majd szórjuk meg petrezselyemmel, és tálaljuk. A tejszínes sertésszelet mellé remekül illik a tészta, rizs vagy krumplis köret.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük