Parmezános bundában sült padlizsán: tojás helyett vajban mártózik meg a zöldség
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Fűszeres narancslekvár: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
A padlizsán krémesre sül a forró sütőben, a bunda pedig aranybarna és ropogós lesz.
Ha szereted a rántott zöldségeket, próbáld ki a parmezánba forgatott padlizsánt, sokkal könnyedebb lesz, mint a hagyományos változat, ráadásul egyáltalán nem lesz olajos a végeredmény, ugyanis sütőben sül. A panírból kimarad a liszt, tojás helyett pedig olvasztott vajban mártózik meg a zöldség.
A parmezános bundát érdemes feldobni, forgathatsz bele zöldfűszereket, fokhagymát, fűszerpaprikát, zsemlemorzsa helyett pedig használhatsz pankót is, az ropogósabb, viszont picit nehezebben ragad rá a zöldségre, jobban rá kell nyomkodni. A padlizsán sütőben sül, úgyhogy nem fog olajszagban úszni a lakás, ráadásul a gyomrodat sem terheli meg az étel.
Parmezános bundában sült padlizsán
Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagy darab padlizsán
- 120 gramm vaj
- 100 gramm zsemlemorzsa
- 25 gramm parmezán
- 0.25 teáskanál füstölt fűszerpaprika
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- 0.5 teáskanál bazsalikom
- 0.5 teáskanál oregánó
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A padlizsánt mossuk meg, majd vágjuk le a végeit. Akit zavar a héja, meg is hámozhatja. Vágjuk a padlizsánt 6-7 mm vastag szeletekre. Tegyük egy tálcára, sózzuk le, majd hagyjuk állni 30 percig.
A vajat olvasszuk meg. Keverjük össze egy tálban a parmezánt, a zsemlemorzsát és a fűszereket.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A padlizsánt mártsuk az olvasztott vajba, majd a parmezános morzsába, picit nyomkodjuk rá a bundát. Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Toljuk a sütőbe, süssük 15 percig. Fordítsuk meg, majd süssük még 7 percig, míg aranybarna és ropogós nem lesz a külseje.
Rögtön, melegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images