Parmezános bundában sült padlizsán: tojás helyett vajban mártózik meg a zöldség

sültpadlizsán
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A padlizsán krémesre sül a forró sütőben, a bunda pedig aranybarna és ropogós lesz.

Ha szereted a rántott zöldségeket, próbáld ki a parmezánba forgatott padlizsánt, sokkal könnyedebb lesz, mint a hagyományos változat, ráadásul egyáltalán nem lesz olajos a végeredmény, ugyanis sütőben sül. A panírból kimarad a liszt, tojás helyett pedig olvasztott vajban mártózik meg a zöldség.

A parmezános bundát érdemes feldobni, forgathatsz bele zöldfűszereket, fokhagymát, fűszerpaprikát, zsemlemorzsa helyett pedig használhatsz pankót is, az ropogósabb, viszont picit nehezebben ragad rá a zöldségre, jobban rá kell nyomkodni. A padlizsán sütőben sül, úgyhogy nem fog olajszagban úszni a lakás, ráadásul a gyomrodat sem terheli meg az étel.

Parmezános bundában sült padlizsán

sültpadlizsán2

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 nagy darab padlizsán
  • 120 gramm vaj
  • 100 gramm zsemlemorzsa
  • 25 gramm parmezán
  • 0.25 teáskanál füstölt fűszerpaprika
  • 0.5 teáskanál fokhagymapor
  • 0.5 teáskanál bazsalikom
  • 0.5 teáskanál oregánó
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt mossuk meg, majd vágjuk le a végeit. Akit zavar a héja, meg is hámozhatja. Vágjuk a padlizsánt 6-7 mm vastag szeletekre. Tegyük egy tálcára, sózzuk le, majd hagyjuk állni 30 percig. 

A vajat olvasszuk meg. Keverjük össze egy tálban a parmezánt, a zsemlemorzsát és a fűszereket.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A padlizsánt mártsuk az olvasztott vajba, majd a parmezános morzsába, picit nyomkodjuk rá a bundát. Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Toljuk a sütőbe, süssük 15 percig. Fordítsuk meg, majd süssük még 7 percig, míg aranybarna és ropogós nem lesz a külseje. 

Rögtön, melegen kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük