Parmezános bundában sült rántott csirkemell: ha unod a hagyományos panírt

prhcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Olykor egy apró változtatás elég, hogy a megszokott kedvenc ételeket új formában tálald, teljesen más ízélményt nyújtson a fogás.

A frissensültek népszerűsége töretlen, nincs ember a földön, aki ne szeretné a rántott húst, a vásárnapi családi ebédnél biztos, hogy része a menünek. Nálunk is így van, heti egyszer biztos, hogy az asztalra kerül. Hogy még véletlenül se unjon rá az ember – bár belegondolva kizárt, hogy a család bármelyik tagjánál is felmerüljön ez az érzés –, érdemes a hús ruhájával játszani.

Ha már frissensült, érdemes tojásos, kefires vagy palacsintamasszás bundában is pirosra sütni. A hagyományos panírral is lehet kísérletezni, keverj a zsemlemorzsába szezámmagot, mandulapelyhet vagy parmezánt és fűszereket. A sajttól és a fűszerektől sokkal karakteresebb lesz a hús, aki szereti az ízletes ételeket, annak telitalálat lesz. Kínálj mellé petrezselymes krumplit és salátát.

Parmezános bundában sült rántott csirke

prhct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • só ízlés szerint
  • 1 bögre liszt
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • 10 dkg parmezán
  • őrölt bors ízlés szerint
  • fokhagymapor ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet szeleteljük fel ízlés szerint, kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk le a szeleteket és tegyük hűtőbe fél órára, de egy éjszakát is állhat így.

A panírozáshoz készítsük elő az alapanyagokat. A lisztet és a zsemlemorzsát öntsük tányérba, a tojást üssük fel.

A parmezánt reszeljük le és adjuk a zsemlemorzsához az őrölt borssal és a fokhagymaporral együtt, alaposan keverjük össze.

A hússzeleteket a szokásos módon panírozzuk, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük