Mandulás bundában sült csirkemell: izgalmas variáció, ha unod a hagyományos rántott húst
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Retró menzás piskóta csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog
Tartalmas tojásos reggeli török módra: fűszeres joghurt az alapja
Mennyei lasagnevariációk: mutatjuk a 6 legfinomabb receptet
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
A rántott hús bundája sokféleképpen tehető izgalmassá, olykor elég csak a zsemlemorzsát feldobni valamivel, hogy különlegesebb legyen az aranybarnára sütött hússzelet.
Az olaszok parmezánnal dúsítják a zsemlemorzsát, ha rántott húst készítenek, de különböző fűszerek is kerülhetnek a panírba.
Fűszerek mellett magvak is keverhetőek a frissensült bundájába, forgass a zsemlemorzsába szezámmagot, durvára vágott diót, fenyőmagot vagy mandulaszeletet. Mindegyik variáció új köntösbe öltözteti a húst, látványban és ízben is más lesz. Szerintem mind közül a mandulás a legjobb, kellemesen roppan majd a panír.
Kínálj a frissensült mellé krumplis vagy rizses köretet, a salátát se felejtsd el!
Mandulás rántott csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemellfilé
- só ízlés szerint
- 2 bögre liszt
- 4 darab tojás
- 2 bögre zsemlemorzsa
- 60 g mandula
- olaj szükség szerint
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük fel ízlés szerint, kicsit klopfoljuk, ha szükséges, majd sózzuk le és tegyük hűtőbe néhány órára.
Panírozzuk be a húst, először forgassuk meg a lisztben, majd tojásban, végül a mandulával egybeforgatott zsemlemorzsába öltöztessük. A bepanírozott szeleteket bő, forró olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors