Mandulás bundában sült csirkemell: izgalmas variáció, ha unod a hagyományos rántott húst

40474615 3088603 51a001f2c258e4ffb8878af9a51f9872 wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rántott hús bundája sokféleképpen tehető izgalmassá, olykor elég csak a zsemlemorzsát feldobni valamivel, hogy különlegesebb legyen az aranybarnára sütött hússzelet.

Az olaszok parmezánnal dúsítják a zsemlemorzsát, ha rántott húst készítenek, de különböző fűszerek is kerülhetnek a panírba.

Fűszerek mellett magvak is keverhetőek a frissensült bundájába, forgass a zsemlemorzsába szezámmagot, durvára vágott diót, fenyőmagot vagy mandulaszeletet. Mindegyik variáció új köntösbe öltözteti a húst, látványban és ízben is más lesz. Szerintem mind közül a mandulás a legjobb, kellemesen roppan majd a panír.

Kínálj a frissensült mellé krumplis vagy rizses köretet, a salátát se felejtsd el!

Mandulás rántott csirkemell

rmcsct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • só ízlés szerint
  • 2 bögre liszt
  • 4 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • 60 g mandula
  • olaj szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteljük fel ízlés szerint, kicsit klopfoljuk, ha szükséges, majd sózzuk le és tegyük hűtőbe néhány órára.

Panírozzuk be a húst, először forgassuk meg a lisztben, majd tojásban, végül a mandulával egybeforgatott zsemlemorzsába öltöztessük. A bepanírozott szeleteket bő, forró olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük