Parmezános bundában sült csirkemell fűszeres paradicsomszósszal és mozzarellával
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A parmezán ugyan egy sajtfajta, de inkább fűszerként funkcionál - nagyon vigyázni kell, hogy pont elegendő mennyiséget tegyünk az ételbe, ne vegye el az ízét.
Nem kell mindig túlgondolni a dolgokat: a parmezános csirke tulajdonképpen egy olyan rántott hús, amelynek a panírjába parmezánt teszünk.
Ebben az olaszos verzióban a tetejére mozarella sajt és paradicsomszósz kerül. Köretként tésztát kínálunk hozzá. Tökéletes hétvégi ebéd, ami ráadásul nagyon hamar elkészül és laktató is. Arra ügyeljünk, hogy a parmezán frissen reszelt és jó minőségű legyen.
Parmezános csirke
Hozzávalók 2 személyre
- 2 darab csirkemellfilé
- 150 gramm parmezán (reszelt)
- 100 gramm zsemlemorzsa
- 1 tojás tojás
- 1 doboz paradicsomkonzerv
- 5 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint bazsalikom
- 200 gramm mozzarella sajt
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemelleket klopfoljuk vékonyra, sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, és picit pirítsuk meg rajta az apróra vágott fokhagymát. Öntsük rá a paradicsomkonzervet, fűszerezzük, és picit hagyjuk a gázon.
A zsemlemorzsát keverjük össze a reszelt parmezán felével. A tojást verjük fel. A csirkemelleket tegyük először a felvert tojásba, utána a parmezános zsemlemorzsába. Egy másik serpenyőben olívaolajon süssük meg a csirkék mindkét oldalát annyira, hogy a panír aranybarna legyen.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A paradicsomszószt öntsük egy hőálló tálba, tegyük rá a csirkemelleket, szeljünk rá mozarellát, minden szelet húsra jusson legalább 2. Szórjuk meg a frissen reszelt parmezán másik felével, és 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg a sajt teljesen elolvad és bugyborékolni kezd. Olívaolajba forgatott, frissen főtt tésztával tálaljuk.
Fotó: Getty Images