Ropogós parmezánfalatka 4 hozzávalóból – Villámgyorsan elkészül
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Marokkói céklasaláta friss zöldfűszerekkel: a menta a lelke
Sajtos, darált hússal készült melegszendvics: vigyázat, függőséget okoz
Krémes, laktató vörös lencsés édesburgonya-curry: ízekben nem lesz hiány
Fahéjas fánk a sütőből: sütőporral ilyen egyszerűen készül
Így béleld ki sütőpapírral a tortaformát – Mutatjuk a tökéletes trükköt
Parmezánrajongóknak kötelező elkészíteniük ezeket a kis falatkákat, biztosan szeretni fogják.
A kicsi, úgynevezett partifalatkák azért jók, mert egyszerre sokat készíthetünk belőlük viszonylag kevés munkával. Egy tálba halmozva nagyon jól mutatnak, és attól függően, hogy salátát vagy kicsit tartalmasabb köretet kínálunk hozzájuk, akár még ebéd vagy vacsora is lehet belőlük. Legjobban mégis egy délutáni vendégség asztalán lehet elképzelni.
A sajtot mindenki szereti, és az az egyik előnye, hogy vegetáriánusok is fogyaszthatják. Hálás alapanyag, könnyű vele dolgozni. Ezek a falatkák tömény sajtból készülnek, ráadásul parmezánból, amelyhez egy kevés lisztet kell csak adni, hogy jól formázhatóak legyenek a gombócok. Ha valakinek túl intenzív a parmezán íze, akkor egy része helyett használjon kevésbé hangsúlyos kemény sajtot.
Süssük őket bő olajban. Viszonylag gyorsan megsülnek, vigyázni kell, meg ne égjenek.
Parmezános falatkák
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab tojásfehérje
- 50 gramm reszelt parmezán
- 2 evőkanál liszt
- 200 milliliter olaj (sütéshez)
Elkészítés:
A tojásfehérjét üssük egy tálba, keverjük hozzá a reszelt parmezánt és a lisztet. Keverjük jól össze. Formázzunk belőle kis gombócokat.
Egy serpenyőben forrósítsunk bő olajat, hogy ellepje a golyókat, majd süssük aranybarnára őket, nagyjából 3-4 perc alatt. Forrón tálalva a legfinomabbak.
Fotó: Getty Images