![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Gyors parmezános krumplis lepény: maradék püréből is tökéletes
![krumplislepény](https://kep.index.hu/1/0/3115/31154/311549/31154921_2392345_932e79334695998180c13cd12cec9402_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Egyszerű, mégis izgalmas ez a krumplis lepény, amit a sok parmezánnak és friss zöldfűszernek köszönhet.
A krumplis lepény az egyik legjobb maradékfelhasználó recept, megmaradt püréből is tökéletes, de ebben az esetben vigyázzunk a fűszerezéssel, nem biztos, hogy szükség van további sózásra vagy borsozásra.
Tippek
Fontos, hogy a lepények legalább 2-3 cm vastagak legyenek, különben könnyen szétesnek a sütés közben, főként a forgatásnál.
Ne féljünk a parmezántól! Bőven keverjünk belőle a krumplis masszába, illetve kívülről is forgassuk bele a lepényeket, ez nem csak plusz ízt, de ropogós textúrát is ad. Persze, ha valaki kevésbé kedveli vagy túl erősnek tartja az ízét, az kevesebbet is tehet bele, vagy más sajttal is helyettesítheti.
Bátran használjunk zöldfűszereket! Nem csak a friss petrezselyem és snidling, de az újhagyma, a koriander, a kapor, de akár a bazsalikom is jól áll neki.
Tartsuk be a sütési időt! A lepény egy-egy oldalának legalább 3-4 perc kell, tehát egy lepénynek kb. 8 perc. Ne zsúfoljuk túl a serpenyőt, egyszerre 2-3 darabot süssünk, a sütéshez olívaolajat is használhatunk.
Parmezános krumplis lepény
![krumplislepény2](https://kep.index.hu/1/0/3115/31154/311549/31154931_e78ed3e210146c3fbce573bf8075aeb5_wm.jpg)
Hozzávalók 6 darabhoz
- 500 gramm krumpli
- 1 darab tojás
- 150 gramm parmezán
- 2 evőkanál petrezselyem
- 2 evőkanál snidling
- 30 gramm liszt
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- sütéshez olaj
Elkészítés:
A krumplit főzzük meg héjában kb. 20-25 perc alatt. Ha puha, szűrjük le, hámozzuk meg. Krumplinyomóval pürésítsük, hagyjuk teljesen kihűlni. (Ha van maradék krumplipürénk, ezt a folyamatot kihagyhatjuk.)
Adjuk az összetört a krumplihoz a tojást, 100 gramm reszelt parmezánt, az apróra vágott petrezselymet és snidlinget, a lisztet, a sót és borsot. Alaposan keverjük össze.
A krumplis masszából formázzunk gömböket, majd lapítsuk ki őket, hogy kis lepénykék legyenek. A lepényeket forgassuk a megmaradt reszelt parmezánba, hogy mindenhol befedje őket.
Melegítsünk olajat egy tapadásmentes serpenyőben, ha forró, tegyük bele a lepényeket, mindkét oldalukat 3-4 percig süssük, míg aranybarnák nem lesznek.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!