![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Parmezános sült répa - Köret krumpli és rizs helyett
Előételnek is tökéletes
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Amikor már meguntuk a tészta, rizs, krumpli hármast, mint köretet, akkor szoktunk elkezdeni párolt vagy sült zöldségeket készíteni. Azokat is fel lehet kicsit turbózni, tehetünk rájuk sajtot, fűszereket, vagy ehetjük őket valamilyen finom szósszal is. Erre a célra a répa szerintem a legjobb választás.
Alapból is nagyon szeretem a répát az édeskés íze miatt, de ha aranybarnára sütjük, akkor még intenzívebb lesz az ízhatás. Szuperül illik hozzá a parmezán, de egyébként bármilyen más sajttal is megszórhatjuk, ha nem szeretnénk parmezánra költeni, akkor tökéletes a trappista is.
A répákat minél kisebbre kell vágni, legalább negyedekbe, de ha nagyok, akkor mehetnek akár nyolcadokba is. Lehetőleg ne legyen fás a répa, akkor nehezen fog átsülni, és az íze sem lesz az igazi. Bébirépából is készíthetjük, azzal lesz a legkönnyebb dolgunk.
Ez az étel nemcsak húsok mellé mehet köretnek, hanem önmagában, előételnek vagy egyszerűen csak egy kis esti snacknek is zseniális. Készíthetünk mellé valamilyen öntetet is, egy tejfölös-zöldfűszereset, paprikásat, ketchuposat, a lehetőségek száma végtelen.
Parmezános sült répa
![sültréparecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29102/291023/29102301_decba249aecf83ff604c5c6fdbf21478_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 8 darab répa
- 2 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál parmezán
- ízlés szerint petrezselyem
Elkészítés:
2. Olvasszuk meg a vajat, és keverjük bele az összezúzott fokhagymát.
3. A répákat vágjuk négybe, helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
4. Öntsük nyakon őket a vajas-fokhagymás keverékkel.
5. Süssük 15 percig a répákat.
6. Fordítsuk meg őket, szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük még 10 percig.
7. Ha aranybarnára sült a sajt, elkészültünk, vegyük ki a tepsiből a répákat, és szórjuk meg őket friss petrezselyemmel.
Fotó: Shutterstock
Olvasd el ezt is!