Parmezános sült répa - Köret krumpli és rizs helyett
Előételnek is tökéletes

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Amikor már meguntuk a tészta, rizs, krumpli hármast, mint köretet, akkor szoktunk elkezdeni párolt vagy sült zöldségeket készíteni. Azokat is fel lehet kicsit turbózni, tehetünk rájuk sajtot, fűszereket, vagy ehetjük őket valamilyen finom szósszal is. Erre a célra a répa szerintem a legjobb választás.

Alapból is nagyon szeretem a répát az édeskés íze miatt, de ha aranybarnára sütjük, akkor még intenzívebb lesz az ízhatás. Szuperül illik hozzá a parmezán, de egyébként bármilyen más sajttal is megszórhatjuk, ha nem szeretnénk parmezánra költeni, akkor tökéletes a trappista is. 

A répákat minél kisebbre kell vágni, legalább negyedekbe, de ha nagyok, akkor mehetnek akár nyolcadokba is. Lehetőleg ne legyen fás a répa, akkor nehezen fog átsülni, és az íze sem lesz az igazi. Bébirépából is készíthetjük, azzal lesz a legkönnyebb dolgunk. 

Ez az étel nemcsak húsok mellé mehet köretnek, hanem önmagában, előételnek vagy egyszerűen csak egy kis esti snacknek is zseniális. Készíthetünk mellé valamilyen öntetet is, egy tejfölös-zöldfűszereset, paprikásat, ketchuposat, a lehetőségek száma végtelen. 

Parmezános sült répa

sültréparecept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 8 darab répa
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál parmezán
  • ízlés szerint petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

2. Olvasszuk meg a vajat, és keverjük bele az összezúzott fokhagymát.

3. A répákat vágjuk négybe, helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe.

4. Öntsük nyakon őket a vajas-fokhagymás keverékkel.

5. Süssük 15 percig a répákat.

6. Fordítsuk meg őket, szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük még 10 percig.

7. Ha aranybarnára sült a sajt, elkészültünk, vegyük ki a tepsiből a répákat, és szórjuk meg őket friss petrezselyemmel.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük