Bazsalikomos pestóban sült csirkecomb: a bőre ropogós, a húsa szaftos lesz

pestóscomb
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pestótól nem csak ízletes lesz a hús, szaftosan tartja a combokat, nem fognak kiszáradni a forró sütőben.

Alig kell valami ehhez a recepthez, mégis mennyei sült csirkecomb kerül ki a sütőből. A bazsalikomos pesto szaftosan tartja a húst, miközben a bőre szépen lepirul.

Mivel a pesto is elég karakteres, nem kell túlzásba esni a fűszerezéssel, elég csak sóval, borssal és fokhagymával ízesíteni a húst. A sóval óvatosan bánj, mivel ha bolti pestót használsz, az már tartalmazza az alapfűszert. Érdemes inkább házilag elkészíteni, sok-sok bazsalikommal, parmezánnal és magvakkal dúsítani.

Ezenkívül semmi munkád nem lesz a combokkal: fűszerezd őket, forgasd bele a pestóba, majd told be a sütőbe pirulni.

Pestóban sült csirkecomb

pestóscomb2

Hozzávalók 5 darabhoz

  • 5 darab csirkecomb (felső)
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 tk fokhagymapor
  • 2 ek olívaolaj
  • 60 gramm bazsalikompesto
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A combokat tisztítsuk meg, ha szükséges, majd itassuk fel róluk a nedvességet papírtörlő segítségével. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral ízesítsük mindkét oldalukat.

Egy nagyobb tálban keverjük össze az olívaolajat és a pestót, majd tegyük bele a combokat ebbe a keverékbe, forgassuk bele, hogy mindenhol bevonja őket. 

A pestós combokat tegyük az előkészített tepsire úgy, hogy a bőrös felük nézzen lefelé, majd toljuk a sütőbe 25 percre. Fordítsuk meg a csirkecombokat, majd tegyük vissza még 15-20 percre, vagy míg teljesen át nem sülnek belülről.

Rizzsel vagy salátával tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük