Pestós tésztasaláta vajpuha csirkemellel és zöldségekkel: grillen is sütheted őket

8
Nyomtatás
tésztasali2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tésztának és a húsnak köszönhetően nagyon tartalmas ez a saláta, amit jól behűtve érdemes kínálni, úgy az ízek is jobban összeérnek.

Nagyon laktató és minden jóval feltölti a szervezetet ez a tésztasaláta, a csirkemellnek hála fehérjében, a zöldségeknek köszönhetően vitaminban gazdag, a bazsalikomos pesto és a citrom pedig az ízekért felelősek.

Igazi nyári, könnyed, mégis tartalmas fogásról van szó, jól behűtve, de langyosan is kínálhatod. Ha van grilled, mindenképp azon süsd meg a hozzávalókat, a picit füstös íz nagyon jól fog állni a salátának, a lepirult részek különösen feldobják.

A tésztasaláta különlegességét a marinád adja, ugyanis sütés előtt a zöldségeket és a húst citromos-fokhagymás olajba kell forgatni, így magukba szívják a citrus frisseségét, isteni finomak lesznek. Nem kell benne sokat állniuk, egy gyors átforgatás során is felveszik az ízeket. A pesto pedig megkoronázza az egész fogást.

Pestós tésztasaláta csirkemellel

tésztasali

Hozzávalók 6 személyre

  • 250 gramm szarvacskatészta
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 darab citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 darab cukkini
  • 250 gramm koktélparadicsom
  • 500 gramm csirkemellfilé
  • 180 gramm bazsalikomos pesto
  • 120 gramm mozzarellagolyó
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze. A paprikát és a cukkinit mossuk meg, előbbit vágjuk 3-4 nagyobb hasábra, utóbbit hosszában vágjuk 4-5 vastagabb csíkra, majd azokat még felezzük el. A csirkemellfiléket vágjuk hosszában félbe, hogy ne legyenek olyan vastagok.

Melegítsük elő a grillt kb. 200 fokosra. (Vagy forrósítsunk fel egy serpenyőt sütés előtt.)

A tésztát főzzük al dentére lobogó, sós vízben. Szűrjük le.

Közben egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a citrom levét és a fokhagymát, majd adjunk hozzá 1 teáskanál sót. Forgassuk a marinádba a paprikát, a cukkinit és a koktélparadicsomot, majd tegyük őket egy tányérra. Forgassuk a csirkét a megmaradt marinádba.

Tegyük a csirkét a grillre/serpenyőbe, oldalanként 4-5 percig süssük, míg teljesen el nem készül. Mehetnek mellé a zöldségek is (ha grillen készítjük, a paradicsomot húzzuk nyársra), ezeket 3-4 percig süssük oldalanként. Akkor jó, amikor puhák és picit pirultak.

Ha elkészült a zöldség és a hús is, várjunk, míg hűlnek picit, majd vágjuk őket falatnyi darabokra.

Tegyük a tésztát, a húst és a zöldségeket egy tálba, öntsük rájuk a pestót, forgassunk mindent egybe. Szórjuk rá a mozzarellagolyókat is, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd újra keverjük át.

Rögtön vagy jól behűtve kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon