
Pestóval töltött göngyölt csirkemell - Elképesztően puha lesz tőle a hús

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Mutatós vörös bársony cupcake: így egyszerűsíts, ha nem megy a tortasütés

Fokhagymás tésztaszósz fodros kelből: egészséges vacsi fél órán belül

Csokoládéba mártott zserbószívek: Valentin-napi desszert sütés nélkül

Krémes, tejszínes csirkeleves: puha krumplinudli a levesbetét

Menzakaják kvíze: kitalálod a hozzávalókból, melyik ételről van szó?
Mindössze egy hozzávaló kell ahhoz, hogy egészen más ízvilágú legyen az egyszerű csirkemell, ez pedig a pesto.
A csirkemellet már egy hozzávalóval egészen szaftossá és puhává lehet tenni, ez pedig a pesto. A pesto, vagyis a bazsalikomból, olívaolajból, fokhagymából, parmezánból és fenyőmagból készült mártás tésztával is tökéletes fogás, de még számtalan felhasználási módja ismert.
Akinek a csirkemell túl száraz vagy ízetlen, tegyen hozzá pestót, és máris megszereti ezt az amúgy egyszerű ételt. A pestót boltban is megveheted, de otthon is könnyedén elkészíthető.
Pestóval töltött csirkemell

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkemellfilé
- 4 evőkanál pesto
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4 evőkanál olaj
Elkészítés:
A csirkemellet picit klopfoljuk ki, majd szórjunk rá egy kevés sót és borsot. Kenjük meg a húsokat pestóval, majd tekerjük fel őket. Ha nem maradnak úgy, fogpiszkálóval tűzzük össze őket.
Serpenyőben forrósítsunk olajat, majd tegyük bele a húsokat. Fedő alatt fehéredésig süssük őket, félidőnél fordítsuk meg.
Fotó: Getty Images