Pestóval töltött göngyölt csirkemell - Elképesztően puha lesz tőle a hús

pestoval töltött csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mindössze egy hozzávaló kell ahhoz, hogy egészen más ízvilágú legyen az egyszerű csirkemell, ez pedig a pesto.

A csirkemellet már egy hozzávalóval egészen szaftossá és puhává lehet tenni, ez pedig a pesto. A pesto, vagyis a bazsalikomból, olívaolajból, fokhagymából, parmezánból és fenyőmagból készült mártás tésztával is tökéletes fogás, de még számtalan felhasználási módja ismert.

Akinek a csirkemell túl száraz vagy ízetlen, tegyen hozzá pestót, és máris megszereti ezt az amúgy egyszerű ételt. A pestót boltban is megveheted, de otthon is könnyedén elkészíthető

Pestóval töltött csirkemell

pestoval töltött csirkemell recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 4 evőkanál pesto
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 4 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet picit klopfoljuk ki, majd szórjunk rá egy kevés sót és borsot. Kenjük meg a húsokat pestóval, majd tekerjük fel őket. Ha nem maradnak úgy, fogpiszkálóval tűzzük össze őket. 

Serpenyőben forrósítsunk olajat, majd tegyük bele a húsokat. Fedő alatt fehéredésig süssük őket, félidőnél fordítsuk meg.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük