Pestóval töltött göngyölt csirkemell - Elképesztően puha lesz tőle a hús
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Mindössze egy hozzávaló kell ahhoz, hogy egészen más ízvilágú legyen az egyszerű csirkemell, ez pedig a pesto.
A csirkemellet már egy hozzávalóval egészen szaftossá és puhává lehet tenni, ez pedig a pesto. A pesto, vagyis a bazsalikomból, olívaolajból, fokhagymából, parmezánból és fenyőmagból készült mártás tésztával is tökéletes fogás, de még számtalan felhasználási módja ismert.
Akinek a csirkemell túl száraz vagy ízetlen, tegyen hozzá pestót, és máris megszereti ezt az amúgy egyszerű ételt. A pestót boltban is megveheted, de otthon is könnyedén elkészíthető.
Pestóval töltött csirkemell
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkemellfilé
- 4 evőkanál pesto
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4 evőkanál olaj
Elkészítés:
A csirkemellet picit klopfoljuk ki, majd szórjunk rá egy kevés sót és borsot. Kenjük meg a húsokat pestóval, majd tekerjük fel őket. Ha nem maradnak úgy, fogpiszkálóval tűzzük össze őket.
Serpenyőben forrósítsunk olajat, majd tegyük bele a húsokat. Fedő alatt fehéredésig süssük őket, félidőnél fordítsuk meg.
Fotó: Getty Images