![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Selymes, pezsgővel készült krém: a legegyszerűbb piskótát is feldobja
![pezsgőkrém2](https://kep.index.hu/1/0/3073/30736/307360/30736057_2359663_32d2449dc89269dd2103112ea4abaa85_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Alig pár perc munka összeállítani ezt az isteni vajkrémet, csak ne együk meg azelőtt, hogy felhasználnánk.
Szilveszter nem telhet el pezsgő nélkül, de nem csak éjfélkor érdemes koccintani vele, a vendégváró süteményekre is rávarázsolhatjuk. Ez az isteni pezsgős vajkrém tökéletes muffinok tetejére, torták belsejébe, de még macaron tölteléke is lehet. Ez az adag kb. 15 muffinra elegendő.
Mint minden vajkrémhez, ehhez is csak porcukorra és vajra van szükségünk, illetve ebben az esetben pezsgőre. A pezsgőt a harmadára kell redukálni, úgyhogy az alkoholtartalmának nagy része elfő, de az ízében és a színében is hozza a pezsgő italt a selymes vajkrém.
Pezsgős vajkrém
![pezsgőkrém](https://kep.index.hu/1/0/3073/30736/307360/30736067_9cbb7909362c2f2e925110261f05e676_wm.jpg)
Hozzávalók 8 decihez
- 180 milliliter pezsgő
- 230 gramm vaj
- 480 gramm porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 csipet só
Elkészítés:
Egy kis lábasba öntsük bele a pezsgőt, majd közepes lángon melegítsük. Mikor forr, vegyük le a lángot a legkisebbre, majd gyöngyözve főzzük, amíg kb. a harmadára nem redukálódik, ez 7-10 percet vehet igénybe. Tegyük félre hűlni, teljesen hidegnek kell lennie, hogy a vajat ne olvassza meg.
A vajat keverjük habosra robotgép segítségével. A porcukrot kisebb adagonként adjuk hozzá, először kisebb fokozaton keverjük, majd egyre magasabban. Mikor teljesen krémes és homogén, adjunk hozzá 3 evőkanál pezsgőt, a vaníliakivonatot és a sót. Ízlés szerint tegyünk még bele pezsgőt, míg jónak nem érezzük.
A hűtőben, lefedve 2 napig tárolhatjuk felhasználás előtt.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!