Krémes, könnyed currys csirkesaláta – Gyorsan elkészül az izgalmas ebéd
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha szereted a curry ízét, ebben a salátában sem fogsz csalódni, a fűszer dominál benne, isteni lesz.
Ha van otthon maradék sült vagy főtt csirkemell, akkor igazán könnyű dolgod lesz, de ha nincs, akkor sem tart sokkal tovább a saláta elkészítése. A curry megosztó fűszer, aki nem szereti, sajnos nem tudom rábeszélni, de aki kedveli, annak ez a saláta lesz a tökéletes választás, mind a színét, mind az ízét tekintve.
Ha a hagyományosabb, majonézes ízvilágot kedveled, akkor ezt a csirkesalátát készítsd el, a krémes állag mellé nagyon jól illik a roppanós uborka. Ha kínosabban ügyelsz az alakodra, akkor csak pestóval ízesítsd a húst és persze zöldségekkel, úgy laktató és alakbarát fogást kapsz.
A currys csirkesalátában is van majonéz, de itt nem annak az íze fog dominálni, csak a krémességért felel. Mindenképpen készítsd el előre, hogy legyen ideje az ízeknek összeérniük. Szendvicsbe is tökéletes, de magában is eheted.
Currys csirkesaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm csirkemell
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 50 gramm majonéz
- 2 evőkanál méz
- opcionális kesudió (apróra vágott)
- 40 gramm aranymazsola
- 1.5 teáskanál currypor
- 1 teáskanál kurkuma (őrölt)
- 1 csipet cayenne-bors
- 4 szál újhagyma
- 1 marék koriander
Elkészítés:
Ha van kész sült vagy főtt csirke otthon, akkor csak tépkedjük össze villával.
Ha nyers hússal kezdünk, akkor sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt melegítsünk fel, és öntsünk bele egy evőkanál olívaolajat, és pirítsuk meg a csirkemellek mindkét oldalát néhány perc alatt. Vegyük ki a serpenyőből, és hagyjuk kihűlni, majd villával tépkedjük szét vagy kockázzuk fel.
A felaprított csirkemellet tegyük egy nagyobb tálba. Egy kisebb tálban keverjük össze a majonézt, a mézet, a mazsolát, a kesudiót, a karikára vágott hagymát, az összeaprított koriandert és a fűszereket, majd forgassuk a csirkéhez. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Tálalásig tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images