![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sokoldalúan felhasználható Ezersziget öntet: salátára, húsok mellé, de szendvicsbe is illik
![ecover](https://kep.index.hu/1/0/3578/35783/357837/35783789_2736113_0079caeb2b5876086b69170fbe270608_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A majonézalapú Ezersziget öntet intenzív zamatáról híres, gazdag aromája még a legunalmasabb salátát is feldobja.
Az öntet a Thousand Island szigetcsoportról kapta a nevét, először 1912-ben írtak az elkészítéséről, azóta sok változatban terjedt el a recept. A majonéz mellé paradicsomszószt vagy ketchupot szoktak keverni, majd ezt gazdagítják további alapanyagokkal.
Az öntetbe finomra aprított zöldség is kerül, vannak olyan receptek, amelyekben csak csemegeuborka roppan, míg más változatban paprika és hagyma. Hogy az ízek igazán összhangban legyenek, mindenképp kerüljön az öntetbe Worcester-szósz és egy kis Tabasco is, ezektől lesz igazán pikáns az élmény.
Az Ezersziget öntet akkor lesz a legfinomabb, ha házi készítésű majonézzel és paradicsommártással készül. Ha nincs kedved a két szósz előállításával bíbelődni, akkor kiváló minőségű majonézt és ketchupot szerezz be, így jóval gyorsabban elkészül az ízekben gazdag öntet, amit salátákhoz, húsokhoz és szendvicsekhez kínálhatsz.
Ezersziget öntet
![eöct](https://kep.index.hu/1/0/3578/35783/357838/35783835_a5de1182f19c23d6e1d280f03c78a88c_wm.jpg)
Hozzávalók 1 pohárhoz
- 25 dekagramm majonéz
- 8 dekagramm paradicsommártás vagy ketchup
- 1 teáskanál chilipor vagy -szósz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 darab paprika
- 1 teáskanál Worcestershire-szósz
- 1 teáskanál tabasco
Elkészítés:
Először a majonézt a paradicsommártással és a chiliporral keverjük egybe, majd a finomra vágott hagymát és paprikát is forgassuk bele, utána a Worcestershire- és a Tabasco-szószt is. Az öntetet fedjük le fóliával és tároljuk hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!