Sokoldalúan felhasználható Ezersziget öntet: salátára, húsok mellé, de szendvicsbe is illik

ecover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A majonézalapú Ezersziget öntet intenzív zamatáról híres, gazdag aromája még a legunalmasabb salátát is feldobja.

Az öntet a Thousand Island szigetcsoportról kapta a nevét, először 1912-ben írtak az elkészítéséről, azóta sok változatban terjedt el a recept. A majonéz mellé paradicsomszószt vagy ketchupot szoktak keverni, majd ezt gazdagítják további alapanyagokkal.

Az öntetbe finomra aprított zöldség is kerül, vannak olyan receptek, amelyekben csak csemegeuborka roppan, míg más változatban paprika és hagyma. Hogy az ízek igazán összhangban legyenek, mindenképp kerüljön az öntetbe Worcester-szósz és egy kis Tabasco is, ezektől lesz igazán pikáns az élmény.

Az Ezersziget öntet akkor lesz a legfinomabb, ha házi készítésű majonézzel és paradicsommártással készül. Ha nincs kedved a két szósz előállításával bíbelődni, akkor kiváló minőségű majonézt és ketchupot szerezz be, így jóval gyorsabban elkészül az ízekben gazdag öntet, amit salátákhoz, húsokhoz és szendvicsekhez kínálhatsz.

Ezersziget öntet

eöct

Hozzávalók 1 pohárhoz:

  • 25 dekagramm majonéz
  • 8 dekagramm paradicsommártás vagy ketchup
  • 1 teáskanál chilipor vagy -szósz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab paprika
  • 1 teáskanál Worcestershire-szósz
  • 1 teáskanál tabasco
Recept idők

Elkészítés:

Először a majonézt a paradicsommártással és a chiliporral keverjük egybe, majd a finomra vágott hagymát és paprikát is forgassuk bele, utána a Worcestershire- és a Tabasco-szószt is. Az öntetet fedjük le fóliával és tároljuk hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük