
Pikáns, majonézes tojássaláta: isteni köret sült húsok mellé

Cikkek


30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele

10 isteni desszert alig valamiből: maximum 4 hozzávalós recepteket mutatunk
Ropogós

Quinoás pogácsa spenóttal és babbal: vegán burgerbe kötelező

Joghurtos, currys csirkemell rizzsel: egzotikus ízek egyszerűen

Leveles tésztás, spárgás batyu: gyors finomságot mutatunk

Meseszép bodzás, rebarbarás piskótatekercs: mascarponés krémmel csábít

Krémes, tejszínes csirkés tészta: vajon pirult gomba gazdagítja
A majonézes tojássaláta akkor lesz a legfinomabb, ha minél több ideig áll a hűtőben, így az ízek szépen összeérnek.
Sült és rántott húsok mellé mindig remek választás valamilyen krémes, hideg saláta, amit nem csak köretként érdemes tálalni, reggelire vagy késői vacsorának egy szelet kenyér mellé, de még magában fogyasztva is jólesik elfalatozni. A tartármártással készült saláták pont ilyenek.
A gasztronómia egyik legszuperebb vívmánya a majonéz, amely majdnem mindennek jót tesz. A leggyakrabban sült krumpli mellé szokták kínálni, ezen kívül salátákat, szendvicseket és különböző mártogatósakat tehet izgalmassá. A legjobb, ami a majonézzel történhet, ha tejföllel és néhány fűszerrel van egybekeverve, ez a tartármártás, amit a Michelin-csillagos séfek nem igazán szívlelnek, legalábbis kamerák előtt, de ha nem látja őket senki, biztos, hogy jóízűen falatozzák.
Nagyon sok mindenből készülhet majonézes saláta, a legnépszerűbb a krumplis vagy a tojásos. Az így készült krémes finomságok lehetnek szerények vagy jól megpakoltak. A tojásos ízlés szerint gazdagítható hagymával, zellerrel vagy csemegeuborkával, a pikáns zamat kedvéért mustár is kerülhet bele.
Majonézes tojássaláta

Hozzávalók 4 személyre
- 10 darab tojás
- 6 evőkanál majonéz
- 4 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál cukor
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat sós vízben, forrástól számítva 10-15 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A tejfölt öntsük keverőtálba, keverjük hozzá a majonézt és a mustárt, ízesítsük cukorral, sóval és borssal.
A kihűlt tojásokat pucoljuk meg, majd karikázzuk fel vagy vágjuk kockákra, utána keverjük egybe a majonézes keverékkel, tartsuk hűtőben tálalásig.
Fotó: Getty Images