Pikáns, majonézes tojássaláta: isteni köret sült húsok mellé
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A majonézes tojássaláta akkor lesz a legfinomabb, ha minél több ideig áll a hűtőben, így az ízek szépen összeérnek.
Sült és rántott húsok mellé mindig remek választás valamilyen krémes, hideg saláta, amit nem csak köretként érdemes tálalni, reggelire vagy késői vacsorának egy szelet kenyér mellé, de még magában fogyasztva is jólesik elfalatozni. A tartármártással készült saláták pont ilyenek.
A gasztronómia egyik legszuperebb vívmánya a majonéz, amely majdnem mindennek jót tesz. A leggyakrabban sült krumpli mellé szokták kínálni, ezen kívül salátákat, szendvicseket és különböző mártogatósakat tehet izgalmassá. A legjobb, ami a majonézzel történhet, ha tejföllel és néhány fűszerrel van egybekeverve, ez a tartármártás, amit a Michelin-csillagos séfek nem igazán szívlelnek, legalábbis kamerák előtt, de ha nem látja őket senki, biztos, hogy jóízűen falatozzák.
Nagyon sok mindenből készülhet majonézes saláta, a legnépszerűbb a krumplis vagy a tojásos. Az így készült krémes finomságok lehetnek szerények vagy jól megpakoltak. A tojásos ízlés szerint gazdagítható hagymával, zellerrel vagy csemegeuborkával, a pikáns zamat kedvéért mustár is kerülhet bele.
Majonézes tojássaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 10 darab tojás
- 6 evőkanál majonéz
- 4 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál cukor
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat sós vízben, forrástól számítva 10-15 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A tejfölt öntsük keverőtálba, keverjük hozzá a majonézt és a mustárt, ízesítsük cukorral, sóval és borssal.
A kihűlt tojásokat pucoljuk meg, majd karikázzuk fel vagy vágjuk kockákra, utána keverjük egybe a majonézes keverékkel, tartsuk hűtőben tálalásig.
Fotó: Getty Images