
Mézes-fokhagymás sült csirkecomb: a bőre ropogós, a húsa omlós

Az ízletes és szaftos sült csirkecomb egyszerűen és gyorsan készül, igazi villámfogás, mely hétköznap vacsorára is összedobható.
Comb helyett a csirke melléből vagy szárnyából is elkészítheted a finomságot, a sült különlegessége a fűszerekben rejlik. A fokhagyma erőteljesen érezteti magát, de mégsem bántóan, remekül harmonizál a fehérborecettel és a méz édes zamatával.
A mézes-fokhagymás csirkecomb kifejezetten olyan étel, ami frissen készítve a legfinomabb. Épp ezért mindig csak annyit készíts, amennyi biztos, hogy elfogy belőle az étkezésnél. A sült mellé kínálj rizst, párolt zöldségeket vagy salátát.
Pikáns mézes-fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók 6 darabhoz
Hús:
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- 1 teáskanál vöröshagyma-granulátum
- 0.5 teáskanál pirospaprika (opcionális)
- 1 bögre liszt
- 6 darab csirkecomb
- kevés olaj
Mézes-fokhagymás máz:
- 180 g méz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (opcionális)
- 2 evőkanál fehérborecet
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A fűszereket, sót, borsot, fokhagyma-granulátumot, vöröshagyma-granulátumot és a pirospaprikát keverjük össze a liszttel.
A húst forgassuk meg a fűszeres lisztben, majd forró, enyhén olajozott serpenyőben süssük oldalanként 4-6 percig.
Az elősütött húst helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk a sütőbe 10-15 percre.
Abba a serpenyőbe, amelyben a hús készült, tegyük bele a mézet, szójaszószt, finomra aprított fokhagymát, hagymát és a fehérborecetet. Alacsony hőfokon, gyakran kevergetve pároljuk 10-15 percig, amíg besűrűsödik a szósz.
A kész húst forgassuk meg a szószban, és tálaljuk a választott körettel.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!