Pillekönnyű joghurtos sütemény: csak össze kell keverni a hozzávalókat

jscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerűen összedobható sütemény tésztája szép magasra nő, remegős, akár egy sajttorta.

Szeretem az egyszerű süteményeket, különösen azokat, amelyeket pillanatok alatt el lehet készíteni. A joghurtos, olajos tésztájú piskótaszerűség pont ilyen. A tésztája szép magasra nő, de sütés után kötelező megvárni, hogy kihűljön, csak utána szeletelj, langyos állapotában képes darabokra esni. A süti másnap is puha marad, ha este tolod sütőbe, a reggeli kávé vagy tej mellé tökéletes napindító.

A sütemény a joghurttól különleges, használj natúrt, de még gyümölcsös zamatúval is megbolondíthatod. Tálalásnál bőven elég porcukorral meghinteni, nagyon finom lesz.

Joghurtos sütemény

jsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 dl joghurt
  • 4 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 2 bögre finomliszt
  • 0.5 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • tej opcionális, szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét.

A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, vaníliás cukor, fahéj, sütőpor) gondosan keverjük össze.

Egy másik tálban a tojásokat keverjük egybe, adjuk hozzá a joghurtot és az olajat, majd a száraz hozzávalókkal forgassuk egybe, ha szükséges, tejjel lazítsunk a tésztán.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent, közepes méretű tepsibe vagy tortaformába, 180 fokosra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük, a sütésnél alkalmazzunk tűpróbát.

Várjuk meg, míg kihűl, mielőtt szeleteljük.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük