
Ne dobd ki a szikkadt kenyeret: isteni pizza lesz belőle pillanatok alatt

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Ötfűszeres tofu kínai módra: ilyen jót étteremben sem eszel

Nyárköszöntő málnás galette: omlós tésztában sül az édes töltelék

Frissítő, epres limoncello spritz: ezzel indítsd a nyarat

Puha, kukoricalisztből készült lepény: bármivel megpakolhatod

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében
A szikkadt kenyér nem menthetetlen, még pizza alapnak is szuper, már csak ezért se dobjuk ki.
Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy túl sok kenyeret vásárolt, talán ez az az étel, amiből szinte mindig többet veszünk a kelleténél. Hiába tároljuk szakszerűen, bizony egy idő után veszít a frissességéből, megszikkad, megszárad. Lehet, hogy a pizzarajongók megköveznek érte, de jól megválasztott feltétekkel szuper kis "pizzafalatok" készülhetnek belőle. Finoman ízesített paradicsompüré, sajt, sonka kerülhet rá, vagy bármi, amit pizzára tennénk feltétként. Az sem hátrány, hogy nagyon gyorsan kész van, hisz a gyúrással, kelesztéssel sem kell bajlódni. Arra figyeljünk, hogy ha száraz a kenyér, első lépésként egy kevés tejjel mindenképp kenjük meg.
Pizza szikkadt kenyérből

Hozzávalók 4 adaghoz
- 6 szelet kenyér
- 40 milliliter tej
- 250 milliliter paradicsomszósz
- 100 gramm mozzarella
- 1 evőkanál olívaolaj
- 100 gramm sonka
- tetejére bazsalikom
Elkészítés:
Szeleteljük fel a kenyeret, és sorakoztassuk fel egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mindegyik szeletet kenjük meg egy kevés tejjel. Ezután következik a paradicsomszósz, majd a sonka és a legvégén a sajt. Ahogy a hagyományos pizzánál, itt is ízlés szerinti feltétekkel gazdagíthatjuk.
Fotó: Getty Images