Omlósra sült tejszínes csirkecomb póréhagymával: baconszelet pirul a tetején
Az omlós sült csirkecomb póréhagymával és ropogós baconnel együtt sütve fantasztikusan finom ebéd vagy vacsora lehet.
Ha eddig nem ismerted az édesköményt, ideje megbarátkoznod vele: az intenzív zamatáról híres zöldség kifejezetten ajánlott levesek és mártások készítésénél, de érdemes salátákba is keverni. Erőteljes íze mellett azt érdemes róla tudni, hogy a gyomor barátja, emésztési problémák esetén szokás alkalmazni, enyhíti a hasi görcsöket, étvágyjavító, szélhajtó, megszünteti a puffadást.
Az édeskömény illatában az ánizsra emlékeztet. Különleges zamata miatt még a legegyszerűbb ételt is pompássá varázsolja, jelen esetben a póréhagymalevesét. Ha még különlegesebben szeretnéd kínálni, akkor tálalásnál pirítóst és kéksajtot tegyél a leves mellé, de dióval is megszórhatod.
Az édesköményt tisztítsuk meg, vágjuk negyedekre, a kemény külső részétől és a torzsájától szabaduljunk meg, a többi részét szeleteljük fel a zöldjével együtt.
A póréhagymát és a krumplit is készítsük elő, tetszőlegesen daraboljuk fel a zöldségeket.
A vajat olvasszuk fel, majd dobjuk rá az előkészített zöldségeket és pirítsuk 4-5 percig. Ezután öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, és fűszerezzük sóval, borssal és reszelt fokhagymával. A levest főzzük közepes lángon addig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak, utána botmixerrel pürésítsük.
A krémleveshez öntsük hozzá a tejszínt, 2-3 perc alatt forraljuk egybe.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu