
Szuperegészséges zelleres almasaláta: ropogós édeskömény is gazdagítja

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Sajtos, majonézes zöldborsósaláta: pirult szalonna gazdagítja

Mennyei citromos kókuszgolyó: rögtön dupla adaggal készítsd

Egytepsis, pácolt csirkemellfalatok: a körettel sem lesz gondod

Tudod, milyen ételek mellé illik a rosé? Mutatunk néhány fantasztikus fogást

Selymes mascarponés, tejszínes eperkrém: bármilyen sütibe kerülhet
Az egészséges, ropogós, friss saláta magában is finom, de grillezett hal vagy csirke mellé is kínálhatod.
Az almát sokoldalúan fel lehet használni, sütésre és főzésre is alkalmas, és még saláta-alapanyagnak is izgalmas. A leggyakrabban káposztasalátába szokás csempészni, de van, aki szerint a franciasalátában is helye van. Az alma a zellerrel és a köménnyel is jól megfér, egyszerű, gyorsan összedobható salátát készíthetsz belőlük, mely egészséges és nagyon ízletes.
Az almasaláta az édesköménynek köszönhetően pikáns zamatú, épp ezért elég csak némi citromlével és frissen őrölt borssal ízesíteni. Az édeskömény tisztításánál a külső, vastag héjat távolítsd el, csak a belsejével dolgozz. Ha felturbóznád a salátát, akkor dióval vagy parmezánnal gazdagítsd.
Zelleres almasaláta

Hozzávalók 2 személyre
- 3 darab zöld alma
- 2 szál angol zeller
- 1 darab édeskömény (a zöldjével együtt)
- 2 evőkanál citromlé
- frissen őrölt só és bors ízlés szerint
- 1 maréknyi dió (opcionális)
- 1 maréknyi parmezán (opcionális)
Elkészítés:
Az almát, zellert, édesköményt tisztítsuk meg, majd reszeljük vagy vágjuk vékonyra őket, forgassuk egybe.
Az édeskömény zöldjéből is tegyünk a salátához.
A salátát citromlével locsoljuk meg, ízesítsük frissen őrölt sóval és borssal, ha pedig szeretnénk, keverjünk hozzá diót vagy parmezánt.
Fotó: Getty Images