
Villámgyors pudingos párna leveles tésztából – Kezdőknek is sikerülni fog

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Gyors, házi pesztós penne: tejszín teszi krémessé

Pihe-puha kókuszos muffin ropogós morzsával: gyerekjáték az elkészítése

Isteni finom tejszínes, gombás csirkemell: éttermi fogás otthon készítve

Tudod, mi volt Petőfi Sándor és Ady Endre kedvenc étele? Kvízünkben letesztelheted!

Karcsúsító avokádós tonhalsaláta: diéta alatt is jóllakhatsz vele
Tökéletes reggeli lehet ez a pudingos párna, amelyet még sietős hétköznapokon is gyorsan elkészíthetsz.
Az, aki nem rajong a vajas, nehéz krémekért, a pudingos édességeket biztosan kedvelni fogja. Nem beszélve arról, hogy mennyivel gyorsabban készen vannak, mint mondjuk egy főzött krém. A friss gyümölcs tökéletes kiegészítője a pudingos desszerteknek, ebbe az omlós pitébe például meggy került.
Ha már a gyorsaság is szóba került, a legegyszerűbb, ha leveles tésztát veszel, ebből édes és sós sütik is készülhetnek, sósak közül például ez a villámgyorsan elkészíthető spenótos-túrós táska a favorit. A pudingos változat is pontosan ezzel a módszerrel készül, szuper kis sütemény reggelire, uzsonnára.
Pudingos párna

Hozzávalók 4 darabhoz
- 0.5 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 400 milliliter tej
- 1 evőkanál cukor
- 1 csomag leveles tészta
- 1 darab tojás
- ízlés szerint porcukor
Elkészítés:
A pudingot készítsük el a csomagoláson található útmutató szerint, vagy főzzük meg házilag. Hagyjuk kicsit hűlni.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A leveles tésztát hosszában vágjuk félbe, majd a felekből készítsünk 4-4 egyforma téglalapot. A tojást kicsit verjük fel, a téglalapok széleit vékonyan kenjük körbe vele.
4 téglalapot kicsit vagdossunk be. A másik 4 téglalapra tegyünk nagyjából 1-1 evőkanálnyi pudingot, majd fektessük rájuk a bevagdosott tésztákat. A szélüket nyomkodjuk le óvatosan. Kenjük meg őket a maradék tojással, süssük 20 percig. Kicsit várjunk, amíg hűlnek, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors