Villámgyors spenótos-túrós táska – Egyszerű recept leveles tésztából

spenótos túrós táska cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Finoman sül össze a krémes túró és a spenót a tésztában, amelyből tökéletes reggeli is készülhet.

A leveles tészta nagyon sokoldalúan felhasználható alapanyag, ne félj tőle! Sosem baj, ha vannak olyan kész alapok a konyhádban, amelyek megkönnyítik az életed, és gyorsan finom és laktató ételt tudsz belőlük az asztalra tenni.

A leveles tésztából olyan édességek készülhetnek, mint a fahéjas csiga vagy akár a csokis babka. Természetesen a sós ízek kedvelői sem maradnak hoppon, isteni sajtos csiga is készíthető belőle. A tölteléket bárhogy variálhatod, a spenót és a túró kettősével biztosan nem fogsz mellé. Használhatsz mirelit spenótot, de bébispenótból még finomabb lesz és nem is tart több ideig az elkészítése. 

Spenótos-túrós táska

spenótos túrós táska recept

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 100 gramm bébispenót
  • 120 gramm túró
  • 90 gramm sajt (reszelt)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag leveles tészta
  • 0.5 evőkanál vaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 darab tojás (kenéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat, majd tegyük rá a felszeletelt fokhagymát és a spenótot. Várjuk meg, amíg a spenót megfonnyad és összeesik. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk puhára. Tegyük félre, várjuk meg, amíg kihűl.

Amikor kihűlt, keverjük hozzá a túrót és a reszelt sajtot. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A leveles tésztát tekerjük ki, vágjuk félbe és az egyik felére tegyünk a spenótos keverékből kupacokat úgy, hogy hagyjunk ki köztük egy-két ujjnyi helyet. A tészta másik felét borítsuk rá és ahol nincs spenót, vágjuk el. Az így kapott téglalapok széleit nyomkodjuk össze. Kenjük meg a tetejüket felvert tojással, majd villával szurkáljuk kicsit meg. 

Süssük a batyukat 35 percig, amíg szépen megpirulnak.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük