Mintha folyékony Raffaellót innál: döbbenetes kókuszlikőr recept
Cikkek
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Ropogós
Egészséges forró csoki macaporral: a legfinomabb hangulatjavító
Répás-fokhagymás mártogatós: sütőben sült zöldség az alapja
Sütőtökös keksz csokidarabkákkal: puha és szaftos a tésztája
Paradicsomos, cukkinis rakott krumpli: hús nélkül is laktató
Frissen és aszalva is egészséges a szilva: az emésztésnek is jót tesz
Kétség nélkül kijelenthetem, hogy a kedvenc édességem a Raffaello. Bármikor szívesen elfogadom, és már többször készítettem házi Raffaello-golyót is. A likőr azonban eddig kimaradt - nemrég viszont rátaláltam erre a receptre és szerelem volt első olvasásra.
Ha ti is akkora Raffaello-rajongók vagytok, mint én, akkor mindenképpen készítsétek el az alábbi receptet. Ez nem csak egy kókuszlikőr - tényleg olyan, mintha folyékony Raffaellót innánk.
Mivel valódi Raffaellót törünk hozzá össze, nem teljesen homogén a végeredmény, apró Raffaello-szemcsék még megtalálhatóak az italban, de szerintem éppen ettől fantasztikus. Nem lehet eldönteni, hogy most éppen esszük vagy isszuk ezt az édességet - igaziból egyszerre mindkettő. Kicsit kotyvasztós recept, de nem baj, mert az eredmény isteni.
A recept vodkát használ alapnak, de tehetünk helyette rumot is. Mivel tényleg egy szó szerint vett édességről van szó, ha a gyerkőcöknek készítenénk el, akkor kihagyhatjuk teljesen az alkoholt - garantáltan a kedvenc finomságuk lesz.
Raffaello-likőr tojás nélkül
Hozzávalók 1 adaghoz
- 12 darab Raffaello
- 75 gramm cukor
- 250 milliliter tej
- 300 milliliter habtejszín
- 100 milliliter vodka
Elkészítés:
2. Aprítógép segítségével törjük porrá a Raffaellókat.
3. Tegyük egy lábasba az összetört Raffaellót, a cukrot és a tejet. Közepes lángon, 90 fokon melegítsük 5 percig. Közben folyamatosan kevergessük. Ha még darabosnak érezzük, menjünk át rajta botmixerrel.
4. Adjuk hozzá a tejszínt és a vodkát is, további 3 percig 90 fokon melegítsük össze.
5. A forró likőrt öntsük ki az előkészített üvegbe, majd ha kicsit kihűlt, tegyük a hűtőbe. Kb. 1,5 hétig áll el.
Fotó: Shutterstock