Illatos, színes rámen sok zöldséggel és csirkével: nagyon laktató az ázsiai fogás
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A tradicionális ázsiai tésztát nem csak levesbetétként érdemes fogyasztani, szaftos ragukkal egybeforgatva is fantasztikus.
A rámenről a tartalmas ázsiai leves ugrik be mindenkinek, amit zacskós formában is be lehet szerezni, persze nem lehet összehasonlítani a házi készítésű változattal. Igaz, a csomagos verzió pillanatok alatt elkészül, de érdemes felturbózni, úgy sokkal finomabb lesz.
A rámentészta felhasználására több lehetőséged is van, ha ledarálod, csirkemellcsíkokat forgathatsz bele, majd olajban kisütheted a húst. Ha pedig szereted a szaftos, minden jóval megpakolt ragukat, pörköltféléket, akkor feltétlen próbáld ki őket rámentésztával.
Rámen hússal és zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre
- 80 ml szójaszósz
- 1 evőkanál gyömbér (reszelt)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál chilipehely
- só és bors ízlés szerint
- 40 dkg csirkehús
- olaj szükség szerint
- 400 g rámentészta
- 1 fej hagyma
- 1 fej brokkoli
- 20 dkg gomba
- 1 darab kaliforniai paprika
- 250 ml alaplé
Elkészítés:
A szójaszószt öntsük keverőtálba, adjuk hozzá a gyömbért, reszelt fokhagymát, szezámolajat, cukrot, chilipelyhet, sót és borsot, az alapanyagokat keverjük össze.
A csirkehúst kockázzuk fel, majd a szójaszószos keverékkel forgassuk egybe, lefedve tegyük hűtőbe 1-2 órára, hogy az ízek átjárják.
A húst forró olajos serpenyőben (2-3 evőkanál) pirítsuk, majd tegyük félre.
A hagymát vágjuk finomra, a brokkolit szedjük rózsáira, a gombát szeleteljük fel, a kaliforniai paprikát vágjuk fel ízlés szerint.
A brokkolit főzzük meg lobogó vízben 5-8 perc alatt.
A hagymát, gombát, kaliforniai paprikát pirítsuk meg, mikor puha, öntsük fel alaplével, tegyük bele a tésztát, 5-8 percig főzzük fedő alatt, néha keverjük meg. Mikor elkészült, forgassuk hozzá a brokkolit és a húst, még melegen tálaljuk az ételt.
Fotó: Getty Images