Mit lehet kihozni a zacskós levesből? A jó séf a semmiből is csodát varázsol
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Az egyetemisták, a szinglik, a konyhaművészetben nem jeleskedők és a világvégében hívők kamrája valószínűleg zacskós levesek bő választékától roskadozik.
Műkaja. Röviden e becses jelzővel szokták illetni a zacskós leveseket, melyekből mindenfélét lehet találni a boltok polcain. A porleves megfizethető, villámgyorsan elkészül, és kár lenne tagadni, nagyon sokan szeretik, tartanak otthon a kamrában 1-2 csomaggal belőle, mert hát ki tudja, mikor lesz rá szükség, a tárolásával pedig amúgy sem lesz gond, hisz sokáig eláll gond nélkül.
Mi most nem annak próbálunk utánajárni, hogy egészséges-e a zacskós leves, helyette inkább azon töprengünk, hogyan lehetne izgalmassá tenni, mert egy jó szakács a semmiből is képes csodát varázsolni.
Használd csak a tésztát
Az ázsiai stílusú instant leveseket az teszi vonzóvá, hogy a tészta és a hozzátartozó fűszerek külön vannak csomagolva, épp ezért nagyon könnyű újjávarázsolni őket. Használhatod csak a tésztát is, amit szerényebb zöldségalaplével felöntve kanalazhatsz, de ha bátrabb vagy, akkor zöldségek, hús és tojás is kerülhet a felturbózott levesbe. Ha hússal készülne, először mindig azt főzd puhára, csak utána mehet a fazékba a többi alapanyag. Hogy pillanatok alatt elkészüljenek a zöldségek, hámozó segítségével a lehető legvékonyabban kell leszeletelni őket. A fűszereknél érdemes a karakteres, intenzív zamatúakat választani.
Friss zöldségekkel, fűszerekkel
Természetesen a zacskóban talált fűszerekkel is elkészülhet a leves, akkor azonban külön készüljenek azok a zöldségek vagy a hús, amivel gazdagítani szeretnéd. Mielőtt felturbózod, érdemes kóstolni, milyen az elkészített zacskós leves íze, hogy hozzá passzoló alapanyagokkal legyen dúsítva. A sárgarépa, a gomba és a friss koriander mindig nyerő választás.
A smack levesek tésztája simán csak zöldségekkel vagy szaftos ragukkal is kínálható. Hogy mennyi lehetőséget is rejt magában a smack leves, azt ez a videó válaszolja meg.
Krémlevesek esetén
A boltok polcain krémlevesek is találhatóak, méghozzá igencsak bő kínálatban. Lehet kapni rókagombásat, spárgásat, póréhagymásat, sajtosat, de még sokáig sorolhatnám. Természetesen ezekhez is hozzá lehet nyúlni, talán még egyszerűbben is, mint a smack verzióhoz.
Gombaleves esetén szeletelj fel friss zöldséget, pirítsd meg fűszerekkel, majd keverd el a kész levesben, vagy csak szórd a tetejére. A póréhagymásnál főtt burgonyakockák, friss póréhagyma, sült baconkockák kerülhetnek a leves tetejére.
Ha már van otthon zacskós leves, érdemes szabadjára engedni a fantáziád és kicsit vagy nagyon újjávarázsolni úgy, hogyha vendégeknek kínálnád, ne jöjjenek rá a turpisságra, miből is készült a finom leves.
Cover: Getty Images