
Sűrű, krémes karfiolleves: sütőben sült zöldség fő a fűszeres lébe
A fűszeres, különleges karfiolleves téged is le fog venni a lábadról, ha megkóstolod: picit pikáns, mégis frissítő a zöldfűszertől!
A karalábé egy egyszerű, mégis egészséges zöldség. Sülve, főve, párolva, grillezve, bárhogyan elkészíthető, egyik formája finomabb, mint a másik.
Ezúttal egy ropogós bundában sült variációt mutatunk, ami sokoldalúsága miatt köretként, főételként vagy húsok növényi alapú alternatívájaként is megállja a helyét.
A karalábékat hámozzuk meg, majd vágjuk fel kb. 1 cm vastag szeletekre.
Egy közepes méretű lábasban forraljunk fel vizet, sózzuk meg enyhén, és 5 percig főzzük benne a karalábészeleteket.
Csepegtessük le, majd tegyük őket konyhai papírtörlőre.
A panírozáshoz készítsünk ki 3 tányért. Az egyikbe tegyük bele a lisztet, a másikban verjük fel a tojásokat, a harmadikba pedig szórjuk bele a zsemlemorzsát.
A zsemlemorzsához adjuk hozzá a pirospaprikát, a sót és a borsot, és finoman keverjük össze.
A karalábészeleteket először forgassuk meg a lisztben, utána a tojásban, majd pedig a fűszeres zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük meg benne a karalábészeleteket közepes lángon.
Mindkét oldalukat kb. 3-4 perc alatt süssük aranybarnára.
Ha elkészültek, szedjük őket papírtörlőre, hogy lecsepeghessen róluk a felesleges olaj, majd már tálalhatjuk is.
Köretként szuper ötlet sült húsok, vagy akár saláta mellé is, és persze mártogatóssal is kínálhatjuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu