Ropogós rántott karalábé: aranybarnára sül a bundázott zöldség

4
Nyomtatás
rantott-karfiol
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a fogás tökéletes példa arra, hogy a rántott zöldségek sosem unalmasak. Ezúttal a zsenge karalábé kerül bele az aranybarnára és ropogósra sült bundába.

A karalábé egy egyszerű, mégis egészséges zöldség. Sülve, főve, párolva, grillezve, bárhogyan elkészíthető, egyik formája finomabb, mint a másik.

Ezúttal egy ropogós bundában sült variációt mutatunk, ami sokoldalúsága miatt köretként, főételként vagy húsok növényi alapú alternatívájaként is megállja a helyét.

Rántott karalábé

rantott-karfiol

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db nagyobb karalábé
  • 100 g búzaliszt
  • 2 db tojás
  • 150 g zsemlemorzsa
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 tk.
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karalábékat hámozzuk meg, majd vágjuk fel kb. 1 cm vastag szeletekre.

Egy közepes méretű lábasban forraljunk fel vizet, sózzuk meg enyhén, és 5 percig főzzük benne a karalábészeleteket.

Csepegtessük le, majd tegyük őket konyhai papírtörlőre.

A panírozáshoz készítsünk ki 3 tányért. Az egyikbe tegyük bele a lisztet, a másikban verjük fel a tojásokat, a harmadikba pedig szórjuk bele a zsemlemorzsát.

A zsemlemorzsához adjuk hozzá a pirospaprikát, a sót és a borsot, és finoman keverjük össze.

A karalábészeleteket először forgassuk meg a lisztben, utána a tojásban, majd pedig a fűszeres zsemlemorzsában.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük meg benne a karalábészeleteket közepes lángon.

Mindkét oldalukat kb. 3-4 perc alatt süssük aranybarnára.

Ha elkészültek, szedjük őket papírtörlőre, hogy lecsepeghessen róluk a felesleges olaj, majd már tálalhatjuk is.

Köretként szuper ötlet sült húsok, vagy akár saláta mellé is, és persze mártogatóssal is kínálhatjuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon