Fűszeres, ropogós bundába forgatott spárga: sütőben sül a tavaszi finomság
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Marokkói céklasaláta friss zöldfűszerekkel: a menta a lelke
Sajtos, darált hússal készült melegszendvics: vigyázat, függőséget okoz
Krémes, laktató vörös lencsés édesburgonya-curry: ízekben nem lesz hiány
Fahéjas fánk a sütőből: sütőporral ilyen egyszerűen készül
Így béleld ki sütőpapírral a tortaformát – Mutatjuk a tökéletes trükköt
A ropogós, pikáns bunda a köbre emeli a tavasz egyik kedvenc zöldségét, a spárgát.
Még a legbarátságtalanabbnak tűnő zöldségekre is rá lehet beszélni a válogatós gyerekeket, csak nem mindegy, milyen formában készül a közutálat tárgya. Ha ropogós bundában, aranybarnára sütve teszed az asztalra, mindenki imádni fogja.
A legnépszerűbb rántott zöldségek közé a gomba és a karfiol tartozik, de a spárgát is érdemes ropogós panírba öltöztetni. Sőt, ha nem szeretnéd, hogy olajban piruljon a zöldség, az is megoldható, sütőben is el lehet készíteni.
A spárgáról akaratlanul is Bridget Jones jut az eszembe, hogy elkerüld a malőrt, a zöld spárgát a boltban vagy a piacon szerezd be. Az ízletes zöldséget tojásban, majd panko- vagy zsemlemorzsában forgasd meg, végül jöhet az olaj, persze csak mértékkel, a többit pedig a sütő intézi. A bundázott zöldségek mellé mindig jólesik valamilyen mártogatós, a spárga mellé a legjobban a hollandi mártás passzol. Könnyű, mégis laktató fogás, ami után megnyalod mind a tíz ujjadat.
Spárga fűszeres bundában
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm zöld spárga
- 2 darab tojás
- 2 bögre panko- vagy zsemlemorzsa
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
- 1 csipet cayenne-bors
Elkészítés:
A tojásokat üssük tálba, keverjük el benne a fűszereket.
A megtisztított, előkészített spárgákat először a tojásban forgassuk meg, majd a panko- vagy zsemlemorzsában.
A bepanírozott spárgákat fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, fújjunk rájuk egy kevés olajat. Toljuk őket 180 fokosra előmelegített sütőbe és 15-25 perc alatt süssük aranybarnára.
Az elkészült spárgák mellé bármilyen köret tökéletes, a legfinomabb azonban hollandi mártással megöntözve.
Fotó: Getty Images