![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fűszeres, ropogós bundába forgatott spárga: sütőben sül a tavaszi finomság
![sfbcover](https://kep.index.hu/1/0/3732/37324/373244/37324411_2849271_c34925067d4be731cbf78ef4c372e569_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A ropogós, pikáns bunda a köbre emeli a tavasz egyik kedvenc zöldségét, a spárgát.
Még a legbarátságtalanabbnak tűnő zöldségekre is rá lehet beszélni a válogatós gyerekeket, csak nem mindegy, milyen formában készül a közutálat tárgya. Ha ropogós bundában, aranybarnára sütve teszed az asztalra, mindenki imádni fogja.
A legnépszerűbb rántott zöldségek közé a gomba és a karfiol tartozik, de a spárgát is érdemes ropogós panírba öltöztetni. Sőt, ha nem szeretnéd, hogy olajban piruljon a zöldség, az is megoldható, sütőben is el lehet készíteni.
A spárgáról akaratlanul is Bridget Jones jut az eszembe, hogy elkerüld a malőrt, a zöld spárgát a boltban vagy a piacon szerezd be. Az ízletes zöldséget tojásban, majd panko- vagy zsemlemorzsában forgasd meg, végül jöhet az olaj, persze csak mértékkel, a többit pedig a sütő intézi. A bundázott zöldségek mellé mindig jólesik valamilyen mártogatós, a spárga mellé a legjobban a hollandi mártás passzol. Könnyű, mégis laktató fogás, ami után megnyalod mind a tíz ujjadat.
Spárga fűszeres bundában
![sfbct](https://kep.index.hu/1/0/3732/37324/373244/37324445_1ee01752c6df9d236aad5bb7a79507b9_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm zöld spárga
- 2 darab tojás
- 2 bögre panko- vagy zsemlemorzsa
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
- 1 csipet cayenne-bors
Elkészítés:
A tojásokat üssük tálba, keverjük el benne a fűszereket.
A megtisztított, előkészített spárgákat először a tojásban forgassuk meg, majd a panko- vagy zsemlemorzsában.
A bepanírozott spárgákat fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, fújjunk rájuk egy kevés olajat. Toljuk őket 180 fokosra előmelegített sütőbe és 15-25 perc alatt süssük aranybarnára.
Az elkészült spárgák mellé bármilyen köret tökéletes, a legfinomabb azonban hollandi mártással megöntözve.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!