Kiadós töltött padlizsán paradicsomos, darált húsos raguval: ezután senki nem marad éhes
A paradicsomos, darált húsos raguval töltött padlizsán egyszerre egészséges és kiadós fogás.
A padlizsánból isteni ételek készülhetnek, gondolj csak bele, milyen finom a padlizsánkrém vagy a muszaka, de rántva is érdemes kipróbálni. A zöldséget zsemlemorzsába forgatva vagy fűszeres palacsintamasszába mártva is kisütheted. Ha azonban igazán finomat szeretnél az asztalra tenni, akkor sonkás, sajtos töltelékkel gazdagítva próbáld ki.
Fontos, hogy panírozás előtt a zöldséget lesózd, hagyd így pihenni. Ha ezt nem teszed meg, keserű lehet az íze. A vásárlásnál is érdemes figyelmesnek lenni, mindig a kemény tapintású, fényes héjút válaszd. Ha már fakul a színe, az bizony túlérett.
Az elkészült padlizsán mellé kötelező valamilyen mártogatóst kínálni, lehet az paradicsomos vagy majonézes.
A megtisztított padlizsánt ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk fel, majd sózzuk le és hagyjuk állni 10-15 percet.
A sajtot szeleteljük fel, ha a sonka túl nagy, vágjuk félbe.
A padlizsán a sós pihenésnek köszönhetően vizet enged, ezt papírtörlővel itassuk le róla.
Az előkészített alapanyagokból készítsünk szendvicset. Fogjunk meg egy padlizsánszeletet, tegyünk rá sonkát, sajtot, a tetejét pedig a zöldséggel zárjuk. Fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítsük.
Készítsük össze a panírozáshoz szükséges alapanyagokat. A lisztet szórjuk tálba, a tojást üssük fel, a zsemlemorzsát is szórjuk tálba, forgassuk hozzá a fűszereket.
A padlizsánszendvicseket panírozzuk be, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu