
A tökéletes remoulade-mártás receptje: minden rántott étel mellé kitűnő

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
A francia eredetű remoulade-mártás leginkább tengeri ételekhez illik, de én minden rántott fogás mellé ajánlom.
Remoulade-mártást halas szendvicsben ettem életemben először. A textúrája sokkal izgalmasabb, mint egy sima szószé, hiszen apróra vágott uborka és kapribogyódarabok bújnak meg benne. A kapribogyó nagyon megosztó, a kollégáim körében is egymásnak ellentmondó válaszokat kaptam a rögtönzött közvéleménykutatáskor, így aki nem szereti, nyugodtan hagyja ki belőle.
A remoulade-mártás alapja a majonéz, amelyet többféle fűszerrel tesznek pikánssá, de a benne található apróra darabolt összetevők különböztetik meg leginkább a többi majonézalapú szósztól.
Remoulade-mártás

Hozzávalók 4 adaghoz
- 250 gramm majonéz
- 30 gramm dijoni mustár
- 1 evőkanál füstölt paprika
- 1 evőkanál citromlé (frissen facsart)
- 2 darab ecetes uborka
- 1 evőkanál kapribogyó (opcionális)
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál petrezselyem
Elkészítés:
A citromot vágjuk félbe, facsarjunk ki egy evőkanálnyira való levet, a magokat távolítsuk el.
A hagymát, a fokhagymát, az uborkát és a petrezselyemet vágjuk nagyon apróra.
A majonézt keverjük össze a mustárral, citromlével és a fűszerekkel, majd a végén forgassuk bele a hagymákat, uborkát és a kapribogyót.
Fotó: Getty Images