Kókuszba forgatott energiagolyó pillanatok alatt - A répatorta-rajongók imádni fogják

datolyás répagolyó cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A datolya energiájától, a répa frissességétől és az illatos fűszerektől lesz tökéletes ez az energiagolyó.

A répa nagyon jól illik a süteményekbe, ha már kóstoltál répatortát, tudod, mennyire szaftossá, puhává tudja tenni. A répatorta egyáltalán nem bonyolult süti, sőt, sütheted muffinként is, akkor még egyszerűbb dolgod van, hiszen csak össze kell keverni mindent.

A répát sütés nélküli süteményekbe is teheted, ilyenek például az energiagolyók, amelyeknek az összetevőiben annyi tápanyag van, hogy akár már egy darab fel tud pörgetni, ha fáradt vagy. Ezeknek a sütés nélküli édességeknek az egyik alapanyaga a datolya, amely úgy teszi édessé a sütiket, hogy közben nem dobja meg olyan durván a vércukorszintet sem. Ebbe az energiagolyóba is került belőle, finom fűszerekkel és más tápláló hozzávalókkal együtt.

Répás energiagolyó

datolyás répagolyó recept

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 220 gramm datolya (kimagozva)
  • 1 szál sárgarépa (közepes)
  • 150 gramm dió
  • 1 evőkanál chia mag
  • 200 gramm kókuszreszelék
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet szerecsendió (őrölt)
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát reszeljük le vagy vágjuk egészen apró darabokra. Ha a datolya kicsit szárazabb, áztassuk be vízbe az aprítás előtt. A kókuszreszelék egyharmadát tegyük félre a forgatáshoz.

Az összes hozzávalót tegyük egy aprítógépbe, addig dolgoztassuk a gépet, amíg egy kicsit darabos masszát nem kapunk. Formázzunk belőle golyókat, majd forgassuk őket kókuszreszelékbe.

Tegyük hűtőszekrénybe egy órára, hogy összeérjenek az ízek.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük