![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni, pillekönnyű, citromos amerikai palacsinta: a tészta lágyságáért a ricotta felel
![cpcover](https://kep.index.hu/1/0/3588/35883/358839/35883981_2743303_f3d5ce1126dd7a310d6e44abe3033a9e_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A palacsinta tésztája a tojáshabtól légies, a citromtól pedig kellemesen fanyar zamatot kap.
A palacsinta egyszerű, de változatos étel, lehet sós vagy édes, ezerféleképpen kerülhet az asztalra, sosem lehet ráunni. Ha szereted a gyors, mégis különleges recepteket, akkor keverj a tésztába ricottát és citrom reszelt héját és levét, a két alapanyag remekül érvényesül együtt.
A könnyed, citromos-ricottás palacsinta napindítónak is tökéletes, de desszertként is tekinthetsz rá. Az elkészült finomságot egyszerűen, csak pocukorral meghintve is tálalhatod, de mézet vagy más édes krémet is kínálhatsz mellé. Ha pedig igazán szereted a fanyar, friss ízeket, citromkrémmel megkenve próbáld ki.
Ricottás-citromos amerikai palacsinta
![cpct](https://kep.index.hu/1/0/3588/35883/358839/35883995_ea0eabcc59e521b90cbfd7860dcb516c_wm.jpg)
Hozzávalók 8 darabhoz
- 3 darab tojás
- 250 gramm ricotta
- 160 milliliter tej
- 30 gramm cukor
- 140 gramm liszt
- 2 darab citrom
- kevés vaj vagy olaj
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét.
A sárgájához adjuk hozzá a ricottát, a tejet, a citromok facsart levét és reszelt héját, majd az egészet keverjük össze.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, miközben a cukrot folyamatosan adagoljuk hozzá.
A lisztet szitáljuk a ricottás keverékhez, keverjük sima masszává, majd óvatosan a tojásfehérjét is forgassuk bele.
Egy serpenyőt melegítsünk fel, kenjük ki leheletnyi olajjal vagy vajjal, amikor már forró, fagyiadagoló segítségével szedjünk a masszából a serpenyőbe, a tésztát mindkét oldalán süssük meg aranybarnára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!