Isteni, pillekönnyű, citromos amerikai palacsinta: a tészta lágyságáért a ricotta felel

cpcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A palacsinta tésztája a tojáshabtól légies, a citromtól pedig kellemesen fanyar zamatot kap.

A palacsinta egyszerű, de változatos étel, lehet sós vagy édes, ezerféleképpen kerülhet az asztalra, sosem lehet ráunni. Ha szereted a gyors, mégis különleges recepteket, akkor keverj a tésztába ricottát és citrom reszelt héját és levét, a két alapanyag remekül érvényesül együtt.

A könnyed, citromos-ricottás palacsinta napindítónak is tökéletes, de desszertként is tekinthetsz rá. Az elkészült finomságot egyszerűen, csak pocukorral meghintve is tálalhatod, de mézet vagy más édes krémet is kínálhatsz mellé. Ha pedig igazán szereted a fanyar, friss ízeket, citromkrémmel megkenve próbáld ki.

Ricottás-citromos amerikai palacsinta

cpct

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 3 darab tojás
  • 250 gramm ricotta
  • 160 milliliter tej
  • 30 gramm cukor
  • 140 gramm liszt
  • 2 darab citrom
  • kevés vaj vagy olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét.

A sárgájához adjuk hozzá a ricottát, a tejet, a citromok facsart levét és reszelt héját, majd az egészet keverjük össze.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, miközben a cukrot folyamatosan adagoljuk hozzá.

A lisztet szitáljuk a ricottás keverékhez, keverjük sima masszává, majd óvatosan a tojásfehérjét is forgassuk bele.

Egy serpenyőt melegítsünk fel, kenjük ki leheletnyi olajjal vagy vajjal, amikor már forró, fagyiadagoló segítségével szedjünk a masszából a serpenyőbe, a tésztát mindkét oldalán süssük meg aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük